Bruce Andrews (Dep. Comerțului din SUA): „Româna este a doua limbă vorbită în birourile Microsoft din întreaga lume”

Primul român a sosit în campusul Microsoft din SUA în 1992, pe vremea când cel mai mare producător de software din lume nu avea filială la București. El a devenit un personaj legendar în comunitatea românilor care lucrează pentru Microsoft pe pământ american, iar oamenii din Redmond, statul Washington, își amintesc încă numele lui de familie: Solomon. Între timp a părăsit compania. Tudor Toma este acum decanul de vârstă al românilor de la Redmond. Este program manager și lucrează aici de peste 20 de ani. El este în acest moment românul cu cea mai lungă vechime în companie. „Calitatea vieții profesionale este foarte bună. Lucrez 50 de ore pe săptămână, dar mă bucur de fiecare moment” a declarat Tudor Toma într-un interviu acordat revistei Forbes.
În prezent numărul românilor care lucrează pentru Microsoft înafara României se apropie de 1000. Talentul și devotamentul lor a devenit proverbial.
„Am onoarea să însoțesc în aceste zile (anul 2015) la București o delegație din care fac parte companii de prestigiu din SUA, de la IBM și Microsoft până la Hewlett Packard. România a dovedit că este un lider în tehnologia informației. Și, când spun asta, dau doar un exemplu: aici avem Bitdefender, o companie din România care a lansat o soluție revoluționară de securitate cibernetică numită Box, destinată strict utilizatorilor casnici. Știm deja că româna este a doua limbă vorbită în birourile Microsoft din întreaga lume”, a subliniat Bruce Andrews adjunctul Secretarului pentru Comerț din cadrul Departamentului Comerțului din SUA.
Guvernul României, prin Ministerul pentru Societatea Informațională, împreună cu Departamentul Comerțului al SUA și Serviciul Comercial al Ambasadei SUA la București, a organizat, în perioada 11 — 13 mai, la Palatul Parlamentului, Summitul Regional de Securitate Cibernetică, la care participa 17 state din Europa Centrală și de Sud-Est, membre sau non-membre ale Uniunii Europene și NATO.
Reprezentanți ai trei dintre cele mai mari companii IT din lume: Oracle, Cask și CSC, îl însoțesc pe secretarul american la summit-ul din București. „Toate cele trei companii își doresc să-și desfășoare activitatea în Europa Centrală și de Sud-Est. Prezența lor aici demonstrează înaltele capacități IT ale românilor, poziția strategică a României și angajamentul nostru comun de a combate atât atacurile cibernetice sponsorizate de infractori, cât și pe cele sponsorizate de unele state”, a explicat Bruce Andrews în a doua zi a summit-ului.
Mădălina Corina Diaconu
Sursa: microsoft, forbes, agerpres
Foto Bruce Andrews: evz.ro
Cunoaşte Lumea --> Prima pagină
Ce atata mare mandrie! In mod normal trebuia sa fie prima limba vorbita si nu a doua avand in vedere ca parintele ciberneticii a fost un imens roman si anume medicul militar neurolog STEFAN ODOBLEJA.
El a descoperit ceea ce astazi se numeste FEEDBACK, el numind acest fenomen LEGEA REVERSIBILITATII in lucrarea sa Psihologia Consonantista publicata in doua volume in limba franceza la 1938-1939 si difuzata prin „Librairie Maloine” din Paris. Lucrarea are aproape 700 de pagini.