Comunismul mileniului III ne intră în case prin intermediul neomarxismului cultural. Istoria altfel decât se învață la școală

Evz.ro: Generațiile mai vechi, care au trăit suficient în comunism pentru a-și da seama ce se întâmplă, au sentimentul că noua ideologie care se revarsă acum prin toate canalele media, din glasul politicienilor sau de la catedrele universităților seamănă izbitor cu mult-hulitul comunism.
Și nu e deloc o percepție falsă, originea celor două doctrine este în teoria lui Marx. În Occident, doctrina oficială a fost contaminată în două moduri- prin influența directă a marxism leninismului moscovit, dar mai mult prin insidiosul marxismul cultural.
Această formă mai puțin violentă de comunism a reușit să pătrundă în toate cercurile, chiar și în cele mai conservatoare, poate și din cauză că elita globală, puterea financiară a lumii, a găsit în ea un instrument perfect pentru a-și proteja puterea.
Marxism-leninismul sovietic considera lupta de clasă forța motrice a istoriei. Cei care munceau erau întodeauna buni, bogații erau întotdeauna răi. Marxismul cultural i-a scos pe marii bogătași ai lumii din această ecuație care îi făcea ținta supremă a tuturor nemulțumiților.
În locul lor, la stâlpul infamiei a fost pusă societatea tradițională. De la mijlocul secolului trecut, de când Școala de la Frankfurt a devenit stăpâna universităților americane, generații întregi sunt crescute în spiritul acesta. Societatea e strâmbă e conceptul fundamental. E condusă de bărbați, așadar opresivă cu femeile, e rasistă, deci nedreaptă cu minoritățile, e homofobă, așa că blamează minoritățile sexuale. (Citește mai mult: Evz.ro)
Cunoaşte Lumea --> Prima pagină
Adauga un comentariu