Casele Dragonilor din Euboea (Europa) – Construcții enigmatice, foarte puțin documentate de istorici

Datând din perioada pre-clasică a Greciei antice, casele dragonilor din Euboea se numără printre unele dintre cel mai puțin investigate vestigii din acele timpuri. Se aseamănă cu piramida în trepte a lui Djoser din Egiptul pre-dinastic sau cu templele Teotihuacanului pre-columbian, însă aceste case megalitice sunt structuri construite fără mortar, și nu pe un alt continent, ci aici în Europa.
Aproximativ 23 de astfel de construcții există pe insula Eubea, cele mai multe poziționate între Munții Ochi și Styra. Oamenii de știință sunt în mod constant uimiți de dimensiunea și greutatea acestor construcții megalitice. Cum au fost ridicate și așezate blocurile mari de piatră este deocamdată o enigmă, la fel cum nimeni nu știe cu exactitate la ce erau folosite aceste construcții.
Unele legende vorbesc despre faptul că în aceste structuri se desfășurau ritualuri speciale pentru venerarea și chemarea zeilor, precum Hera sau Zeus. Teorii cu privire la ritualurile care ar fi putut avea loc în interiorul construcțiilor, totuși, sunt puține.
O altă credință populară este că aceste clădiri megalitice erau fie forturi folosite în perioada elenistică, fie depozite în care se depozitau proviziile. Totuși, de ce sunt aceste clădiri numite drakospita sau casele dragonilor? Primul lucru pe care trebuie să îl înțelegeți este că în concepția greacă antică dragonii sunt diferiți de percepția actuală. Drako, interpretat ca „dragon” în prezent, descrie într-adevăr o creatură mitică asemănătoare unor făpturi gigantice. În lumina acestei descrieri, se poate înțelege mai ușor de ce aceste case de pe munte au fost numite drakospita de către arheologi.
sursa: www.ancient-origins.net/unexplained-phenomena/mystery-ancient-greek-dragon-houses-008929?nopaging=1
sursa: http://eu.camperistas.com/2648/euboea-drakospita
Cunoaşte Lumea --> Prima pagină
Adauga un comentariu