Paradoxul gemenilor cosmonauți Scott și Mark Kelly: Timpul în spațiu curge mai lent decât pe Pământ. Ce spun specialiștii?

Celebrul astronaut Scott Kelly a petrecut un an de zile pe Stația Spațială Internațională în timp ce fratele său geamăn, Mark, a rămas pe Pământ. Ce au observat atât oamenii de știință cât și opinia publică la întoarcerea acestuia pe Pământ? Ei bine, arată mai puțin bătrân decât fratele său, iar explicația acestui fenomen o găsim în Teoriei Relativității a lui Einstein.
Ce sugerează teoria este faptul că timpul trece mai lent pentru obiectele în mișcare, comparativ cu cele staționare. De asemenea, se mișcă mult mai repede cu cât suntem mai aproape de o masă gravitațională precum cea a Pământului. Altfel spus, timpul curge altfel în spațiu decât pe Pământ.
Cu cât mai repede ne mișcăm cu atât mai mult timpul încetinește. Cei doi s-au născut la o distanță de doar șase secunde unul față de altul în 1964 și sunt singurii frați astronauți care au călătorit vreodată în spațiu. În octombrie 2015, Scott Kelly a stabilit un record greu de egalat. Acesta a petrecut în total în spațiu 382 de zile, dintre care 340 consecutive.
Teorie Relativităţii a lui Albert Einstein este compusă din două părți publicate în ani diferiți. O primă parte, teoria relativității, este publicată în anul 1905 în periodicul The Electrodynamics of Moving Bodies, iar mai apoi, în 1916 celebrul fizician publică teoria generală a relativității sub titlul de Fundamentele Generale ale Teoriei Relativităţii.
sursa: sciencealert.com
Cunoaşte Lumea --> Prima pagină
Timpul ca efect al gravitatiei.Timp foarte scurt.Dar daca ai supune corpul unei ,,gravitatii” care respecta regula aproximarii-*,66(6)-?Istoria noastra?