Arheologii au descoperit în Siberia un ac din os vechi de 50.000 de ani

Arheologii au descoperit într-o peșteră din Siberia un ac confecționat dintr-un os a cărui vechime a fost estimată ca fiind de cel puțin 50.000 de ani. Săpăturile anterioare din peștera Denisova, situată în Munții Altai din Siberia, au scos în calea cercetătorilor o brățară veche de 40.000 de ani și alte comori arheologice.
Revenind la ac, potrivit celor de la Siberian Times, acesta are o lungime de 7 cm și este similar ca și mod de realizare cu un alt ac din os descoperit în Peștera Potok din Karavanke de Est, Slovenia, a cărui vechime este stabilită ca fiind de cel puțin 47.000 de ani.
„Este o descoperire unică, poate fi numită chiar una senzațională. Este un ac din os. Începând de astăzi, este cel mai vechi ac din lume fiind creat acum aproximativ 50.000 de ani”, a declarat pentru Siberian Times, Mihail Shunkov, șeful Institutului de Arheologie și Etnografie din Novosibirsk.
În peștera enigmatică se crede că au locuit în timp mai mulți strămoși diferiți ai noștri, de la Homo Sapiens și până la neandertalieni. Experții estimează că locuirea în această peșteră are o vechime de cel puțin 288.000 de ani.
Dr. Maksim Kozlikin, șeful sitului arheologic din Denisova, a declarat într-un interviu pentru Times siberian: „Este cel mai bătrân ac găsit în peștera Denisova. Noi am mai găsit ace, dar în straturi (arheologice) mai tinere”.
sursa: ancient-code.com/
Traducerea și adaptarea: Radu Ungureanu
Cunoaşte Lumea --> Prima pagină
o descoperire fascinanta !
dar stai…biblia spune ca pamantul are 7000 de ani. oare de unde vine acul acela?
„dumnezeu l a pus acolo ca s ne puna credinta la incercare”