Premieră mondială: motocicletă electrică produsă prin imprimare 3D. Video

„Light Rider” este o motocicletă electrică a viitorului, construită pe un cadru din aluminiu. Cântărește doar 35 de kilograme, cu 30% mai puțin decât motocicletele electrice clasice. Are un motor electric de 6 kw și poate rula cu o viteză de 80 km/h.
Directorul executiv al companiei Airbus, Tom Enders, a prezentat vineri 20 mai 2016, în Germania, prototipul acestei motociclete. Prosusul va intra pe piață în luna septembrie.
Tehnologiile 3D-tipar au revoluționat procesul de proiectare și de fabricație – nu numai în ceea ce privește structura și estetica, ci și din punct de vedere al greutății pieselor și echipamentelor, în comparație cu cele obținute utilizând tehnici convenționale de fabricație.
APWorks a folosit un algoritm pentru a dezvolta structura optimizată pentru noua motocicletă Rider Light astfel ca aceasta să-și mențină greutatea la un nivel minim, asigurând în același timp rezistența cadrului motocicletei care a fost suficient de puternic pentru a gestiona sarcinile de greutate și stresul de zi cu zi din timpul conducerii motocicletei. Rezultatul: o motocicletă care arată mai mult ca un exoschelet organic decât o mașină. Acesta a fost un obiectiv de design pentru firma APWorks, care a programat algoritmul utilizării structurilor bionice și a proceselor de creștere naturală a modelelor ca bază pentru dezvoltarea unei structuri puternice, dar ușoare ca greutate.
„Complexitatea și ramificarea structurii cadrului motocicletei, gol pe interior, nu ar fi putut fi produs folosind tehnologii de producție convenționale, cum ar fi măcinarea sau sudarea. Cercetările avansate în domeniul aditivului de fabricație a straturilor ne-au permis să realizăm un design bionic, fără a fi nevoie să se facă schimbări majore în proiectarea unui cadru clasic de exemplu. Cu aceste tehnologii, limitările cu care se confruntă fabricația convențională dispar „, a declarat Joachim Zettler, CEO al Airbus APWorks GmbH.
Fiecare parte imprimată 3D a cadrului motociletei este produs cu ajutorul unui sistem selectiv de imprimare 3D cu laser care topește milioane de particule de aliaj de aluminiu, alcătuind mii de straturi subțiri care măsoară doar 60 microni grosime.
traducere și adaptare Mădălina Corina Diaconu
surse: AP Works, airbusgroup.com, 3ders.org
Cunoaşte Lumea --> Prima pagină
Adauga un comentariu