Imagini aeriene în premieră: piramide antice nubiene vechi de 3.000 de ani!

Cimitirul regal El-Kurru (Sudan), leagă Egiptul Antic de Regatul Kush care a existat în acea zonă. Piramidele datează din urmă cu 3.000 de ani şi sunt mult mai mici şi mai înghesuite decât cele ridicate de egipteni. El-Kurri a fost unul dintre cimitirele regale construite în perioada Regatului Kush şi cuprinde structuri care datează din 1070 Î.Hr. Asemenea egiptenilor, locuitorii din această regiune îşi îngropau regii sub piramide impresionante, lucru care le-ar fi ajutat sufletele să ajungă în Rai.
Construite de civilizația antică Nubiana, există în jur de 255 astfel de piramide, în trei site-uri arheologice presărate prin deșertul sudanez, de care cei mai mulţi turişti nu au auzit! National Geographic a filmat aceste piramide cu ajutorul unei drone, ca parte a unui nou documentar ce reprezintă una dintre primele investigații arheologice de la sit-ul cimitirului El-Kurru din ultimii 100 de ani.
Regatul Kush care a existat cândva în acest loc avea graniţă cu Egiptul Antic şi, mai târziu, cu Imperiul Roman, scrie „The Daily Mail“. Piramidele nubiene descoperite de arheologi sunt mai înguste, au pereţii mult mai abrupţi şi sunt mai mici decât ale egiptenilor, având între 6 şi 30 de metri înălţime faţă de 139 de metri, cât măsoară Marea Piramidă din Giza.
Piramidele Nubiane au fost construite la 500 de ani după ce egiptenii au oprit construirea piramidelor proprii. Dar este încă mult de studiat despre structurile acestor construcţii antice – în special cum şi de ce au fost construite, chiar dacă ele sunt considerate morminte regale.
REGATUL KUSH
foto: Zeul leu Apedemak în statuetă și basorelief / Sudan National Museum
Perioada târzie a regatului Kush, începând din secolul III î.Hr., este cunoscută drept Meroitică după limba și alfabetul propriu dezvoltat. Cultura din această perioadă era o îmbinare între cea egipteană, greco-romană și indigenă africană, „zeul leu” Apedemak devenind printre cei mai importanți.
În primul secol înainte de Hristos, regatul Kush a prosperat de-a lungul Nilului, între Abu Simbel și Khartoum. Civilizația Kush (sau meroitică, după capitala Meroe) a fost una din cele mai importante din statele Africii subsahariene.
În 712 înainte de Hristos, regii din Kush au cucerit Egiptul și au fost acceptați drept a 25-a dinastie (faraonii negri au domnit aproape 70 de ani).
Supușii Regatului Kush venerau zeul egiptean Amun și au adoptat obiceiurile religioase și funerare egiptene. Principalul centru religios era Jabel Barkal, dar multe temple au fost descoperite și în alte așezări.
traducere şi adaptare: Mădălina Corina Diaconu
Cunoaşte Lumea --> Prima pagină
Interesante toate articolele.
Am o mare intrebare pentru care nu am gasit rasuns dupa multe multe cautari.
Care este regula sau care sunt regulile dupa care se construiesc piramidele
din Rusia si Ucraina ?