Satul din mijlocul apelor. Condițiile în care trăiesc aproape 40.000 de mii de oameni din Brunei

Pe malurile râului Brunei, în apropierea capitalei Bandar Seri, există o regiune inedită numită Kampong Ayer sau satul de pe ape. Aici aproximativ 40.000 de oameni locuiesc în construcții înălțate deasupra apei cu ajutorul unor picioroange din lemn. În satul plutitor există școli, spitale, restaurante și chiar o moschee, toate construite pe stâlpi din lemn și legate între ele prin 36 de kilometri de alei și podețe.
Casele sunt simple, construite în mare parte din lemn. Totuși, fiecare construcție este alimentată cu energie electrică și apă curată. Există acces atât la internet cât și la servicii poștale. Primele așezări în această zonă controlată de ape au apărut acum mai bine de 1.300 de ani.
Inițial, Kampong Ayer era mult mai aproape de gura de vărsare a râului Brunei, la Kota Batu. Însă așezarea a fost mutată în poziția actuală, cel mai probabil în secolul al XVII-lea în timpul războiului civil care a împărțit țara în două. Astăzi, Kampong Ayer este considerat patrimoniu național și se fac eforturi pentru a păstra acest stil de viață.
Brunei, este o ţară insulară situată pe coasta insulei Borneo din Asia de Sud-Est. Țara şi-a câştigat independenţa faţă de Regatul Unit la data de 1 ianuarie1984.
sursa: amusingplanet.com
traducere și adaptare: Radu Ungureanu
Cunoaşte Lumea --> Prima pagină
Adauga un comentariu