Ayurveda sau cunoașterea vieții. Medicina antică indiană…

Ayurveda sau medicina Ayurvedică reprezintă un sistem medical antic, care își are rădăcinile în India. Învățăturile provin din textele sacre numite Vede, unele dintre acestea datând și din secolul al-XI-lea î.Hr. Principiile sale sunt valorificate în ceea ce astăzi numim terapii alternative sau medicină tradițională. Acest sistem medical este practicat și astăzi sub diverse forme în țările din Asia de Sud-Est, dar în special în India. Aici, potrivit statisticilor, circa 70% din populație folosește medicina Ayurvedică în mod exclusiv sau în combinație cu practicile medicinei moderne.
Cuvântul Ayurveda poate fi tradus din limba sanscrită ca „știință / cunoaștere a vieții.” Tratatele clasice cele mai cunoscute în domeniu ayurveda, din perioada antichităţii, sunt Charaka Samhita, un tratat de medicină generală și Samhita Sushruta, un tratat de medicină generală şi chirurgie în care sunt prezentate inclusiv tehnici chirurgicale asemănătoare zilelor noastre. Totuși multe practici ayurvedice nu se găsesc în cărți, ele fiind transmise oral,din generație în generație.
Unul dintre principalele principii ale medicinei ayurvedice este clasificarea pacienților în funcție de Prakriti sau natura corpului / constituția corporală. Practicanții de medicina ayurvedică cred că tipul corpului unei persoane este determinat de proporția celor trei „dosha” sau energii ale corpului – Pitta (Pitha) , Vata (vatha) și Kapha (kaptha). Fiecare dintre aceste energii este considerată a se afla la controlul unor anumite părți ale corpului uman și sunt formate din elementele primare: pământ, apă, aer, foc și spațiu.
Pitta, spre exemplu, este asociată ca fiind responsabilă de controlul sistemul digestiv și endocrin. Vata, pe de altă parte, se consideră că poate controla mișcările corporale, inclusiv circulația sângelui și a respirației. În cele din urma, Kapha guvernează, conform tradiției, creierul dând înțelepciune și imunitate unei persoane.
Potrivit medicinei Ayurvedice, bolile sunt cauzate de un dezechilibru al dosha. Prin urmare, obiectivul tratamentului în cadrul sistemului de medicină Ayurvedică este de reechilibrare a acestor trei energii. Acest lucru poate fi realizat prin mai multe mijloace, incluzând masaj, meditație, medicina pe bază de plante și modificări ale alimentației.
sursa: livescience.com
sursa: ancient-origins.net
traducere și adaptare: Radu Ungureanu
Cunoaşte Lumea --> Prima pagină
Afirmația că medicina își are originea în lumea orientală a fost promovată pe piață în special de organizațiile oculte ori mistice, dar ea NU ESTE SUSTENABILĂ, și fac această afirmație în virtutea formației mele profesionale. Armătura științei cu toate domeniile moderne, aparține de fapt europenilor. Ei sunt la baza tuturor invențiilor moderne care au și produs evoluția umanității, în ciuda eforturilor ocultei retrograde de a ne menține în umbra medievală a vârstei civilizaționale. În privința medicinei în general și a ayurvedei în particular, care datează de acum 6.000 de ani, în urmă cu 10.000 de ani în timpul ultimei glaciațiuni, europenii au migrat spre locuri care să le permită perpetuarea ajungând în orient,în Persia fiindcă India nu exista pe atunci, ducând cu ei informații de factură științifică și pe care le-au transmis altor culturi.
Păi nu ați pomenit nimic de vaccinuri?! La ei medicina e naturistă iar la noi numai pastile și vaccinuri…
Ce nu vor magnatii ind. farmaceutice, ce ocupa locul 2, dupa ind. titeiului, sa nu iasa la iveala, ca medicatia se poate si altfel, fara chimicalele lor, care te ajuta sa ajungi mai repede in groapa pe bani multi !!!
…care groapă? A fost odată…La cuptor!