Cunoaste lumea

Noutăți

Muzeul Pergamon din Germania

  •  
  •  
  •  

Până când Muzeul Kaiser-Friedrich de pe Insula Muzeelor ​​(azi Bodemuseum) a fost deschis în 1904, era clar că edificiul nu era suficient de mare pentru a găzdui toate comorile de artă și arheologice excavate sub supravegherea germană.

Au fost în desfășurare săpături în zonele din vechiul Babilon, Uruk, Assur, Milet, Priene și Egiptul antic, iar obiectele din aceste situri nu au putut fi expuse corect în cadrul sistemului muzeal german existent.

Wilhelm von Bode, directorul Muzeului Kaiser-Friedrich, a inițiat planuri de construire a unui nou muzeu în apropiere pentru a găzdui arhitectura antică, arta germană post-antichitate și arta Orientului Mijlociu și islamic.

Muzeul Pergamon a fost grav avariat în timpul atacurilor aeriene asupra Berlinului de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial.

Multe dintre obiectele expuse au fost depozitate în locuri sigure, iar unele dintre exponatele mari au fost încuiate pentru protecție.

În 1945, Armata Roșie a strâns toate obiectele de muzeu libere, fie ca pradă de război, fie pentru a le salva de la jafuri și incendii care au avut loc atunci în Berlin.

Abia în 1958, majoritatea obiectelor au fost returnate în Germania de Est. Părți semnificative ale colecției rămân în Rusia.

Expoziția Muzeului cu obiecte din Orientul Mijlociu conține obiecte găsite de arheologi germani și alții din zonele culturii asiriane, sumeriene și babiloniene. În plus, există clădiri istorice, reliefuri și obiecte culturale mai mici și bijuterii.

Ecranul principal este Poarta Iștar și Calea Procesională a Babilonului, împreună cu fațada sălii tronului a lui Nebucadnețar al II-lea.

Muzeul prezintă și fragmentul Meissner din Epopeea lui Ghilgameș.

Departamentul islamic a făcut parte din Muzeul Kaiser-Friedrich, care s-a deschis în 1904. În Muzeul Pergamon nou construit, colecția s-a mutat la etajul superior al aripii de sud și a fost deschis acolo în 1932.

Foto domeniu public


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii