Campionat cu mâncare de urzici

Urzica are o aromă asemănătoare cu spanacul când este gătită. Plantele tinere sunt recoltate de multe comunități și sunt gătite și consumate primăvara, când alte plante alimentare sunt rare.
Înmuierea urzicilor în apă sau gătirea îndepărtează substanțele chimice care înțepă din plantă, ceea ce le permite să fie manipulate și consumate fără răni.
După ce urzica intră în fazele sale de înflorire și de înființare a semințelor, frunzele dezvoltă particule granuloase numite cistoliți. Cistoliții sunt alcătuiți din carbonat de calciu, compusi de acid, ca în procesul de fermentație.
În sezonul său de vârf, urzica conține până la 25% proteine și nu se dizolvp când sunt fierte. Frunzele culese după înflorire trebuie să aibă cistoliții des, greutate uscată, care este mare pentru o legumă cu frunze verzi.
Frunzele uscate și pot fi apoi folosite pentru a face un ceai de plante, așa cum se poate face și cu florile de urzică.
Urzicile pot fi folosite într-o varietate de rețete, cum ar fi cu mămăligă, pesto și piure. Supa de urzici este o utilizare comună a plantei, în special în Europa de Nord și de Est.
Urzicile sunt uneori folosite la fabricarea brânzeturilor, cum ar fi pentru Cornish Yarg și ca aromă în soiurile de Gouda.
Urzicile sunt folosite în Muntenegru, Serbia, Macedonia de Nord și Bosnia și Herțegovina ca parte a umpluturii de aluat pentru patiserie börek.
Frunzele de sus sunt selectate și fierte, apoi amestecate cu alte ingrediente, cum ar fi ierburi și orez, înainte de a fi folosite ca umplutură între straturile de aluat.
În mod similar, în Grecia frunzele fragede sunt adesea folosite, după fierbere, ca umplutură pentru hortopita, care este similară cu spanakopita, dar cu verdeață sălbatică mai degrabă decât spanac pentru umplutură.
Urzicile tinere pot fi folosite și pentru a face o băutură alcoolică.
În Marea Britanie, un campionat mondial anual de mâncare a urzicilor atrage mii de oameni în Dorset, unde concurenții încearcă să mănânce cât mai mult posibil din planta crudă.
Concurenții primesc tulpini de 60 cm de plantă, din care decupează frunzele și le mănâncă. Cine dezbracă și mănâncă cele mai multe frunze de urzică într-un timp fix este câștigător.
Concursul datează din 1986, când doi fermieri vecini au încercat să rezolve o dispută despre care a avut cea mai gravă infestare de urzici, iar unul dintre ei a spus: „Voi mânca orice urzică de-a ta care este mai lungă decât a mea”.
Foto domeniu public
Cunoaşte Lumea --> Prima pagină
Adauga un comentariu