De câte feluri sunt mărgelele?

Mărgelele sunt considerate a fi una dintre cele mai timpurii forme de comerț între membrii rasei umane.
Se crede că comerțul cu mărgele a fost unul dintre motivele pentru care oamenii au dezvoltat limbajul. Se spune că margelele au fost folosite și comercializate în cea mai mare parte a istoriei omenirii.
Cele mai vechi mărgele găsite până în prezent au fost la Peștera Blombos, veche de aproximativ 72.000 de ani, și la Ksar Akil din Liban, de aproximativ 40.000 de ani.
Mărgelele fiind ceva popular, oamenii sunt atrași de ele și sunt intrigați să afle mai multe despre ele.
Oameni precum arheologii, creatorii de mărgele, colecționarii etc. sunt interesați de mărgele pentru a afla mai multe despre ele și pentru a face cercetări.
Mărgelele pot fi împărțite în mai multe tipuri de categorii suprapuse pe baza diferitelor criterii precum materialele din care sunt realizate, procesul utilizat la fabricarea lor, locul sau perioada de origine, modelele de pe suprafața lor sau forma lor generală.
În unele cazuri, cum ar fi mărgele millefiori și cloisonné, mai multe categorii se pot suprapune într-un mod interdependent.
Mărgelele sunt încă fabricate din multe materiale naturale, atât organice (adică, de origine animală sau vegetală), cât și anorganice (de origine pur minerală).
Cu toate acestea, unele dintre aceste materiale sunt acum în mod obișnuit supuse unor procesări suplimentare dincolo de simpla modelare și găurire, cum ar fi îmbunătățirea culorii prin coloranți sau iradiere.
Organele naturale includ oase, coral, corn, fildeș, semințe (cum ar fi nucile tagua), coajă de animal și lemn.
Pentru cea mai mare parte a istoriei omenirii, perlele au fost mărgele prețioase supreme de origine naturală datorită rarității lor; procesul modern de cultivare a perlelor le-a făcut mult mai comune.
Chihlimbarul și jetul sunt, de asemenea, de origine organică naturală, deși ambele sunt rezultatul fosilizării parțiale.
Substanțele anorganice naturale includ diferite tipuri de pietre, de la pietre prețioase la minerale comune și metale.
Dintre acestea din urmă, doar câteva metale prețioase apar în forme pure, dar alte metale de bază purificate pot fi plasate la fel de bine în această categorie împreună cu anumite aliaje naturale, cum ar fi electrul.
Foto domeniu public
Cunoaşte Lumea --> Prima pagină
Adauga un comentariu