Cunoaste lumea

Noutăți

Trandafirul de la floarea din vază la cea din mâncare și parfumuri

  •  
  •  
  •  

Trandafirii sunt cel mai bine cunoscuți ca plante ornamentale cultivate pentru florile lor în grădină și uneori în interior.

Unele sunt folosite ca plante de peisaj, pentru acoperire și în alte scopuri utilitare, cum ar fi acoperirea vânatului și stabilizarea pantei.

Parfumurile de trandafiri sunt făcute din ulei de trandafiri (numit și attar de trandafiri), care este un amestec de uleiuri esențiale volatile obținute prin distilarea cu abur a petalelor zdrobite de trandafiri.

Un produs asociat este apa de trandafiri care este folosită pentru gătit, cosmetică, medicină și practici religioase.

Tehnica de producție a apărut în Persia și apoi s-a răspândit prin Arabia și India, iar mai recent în Europa de Est.

În Bulgaria, Iran și Germania, se folosesc trandafiri de damasc. Uleiul este transparent de culoare galben pal sau galben-gri.

„Rose Absolute” este extras cu solvent cu hexan și produce un ulei mai închis, de culoare galben închis până la portocaliu.

Măceșele sunt bogate în vitamina C, sunt comestibile crude și ocazional sunt făcute gem, jeleu, marmeladă și supă sau sunt preparate pentru ceai.

De asemenea, sunt presate și filtrate pentru a face sirop de măceș. Măceșele sunt, de asemenea, folosite pentru a produce ulei de semințe de măceș, care este folosit în produse pentru piele și unele produse de machiaj.

Apa de trandafiri are o aromă deosebită și este folosită în bucătăria din Orientul Mijlociu, persan și din Asia de Sud – în special în dulciuri precum deliciul turcesc, barfi, baklava, halva, gulab jamun, knafeh și nuga.

Petalele de trandafir sau mugurii de flori sunt uneori folosite pentru a aroma ceaiul obișnuit sau combinate cu alte ierburi pentru a face ceaiuri din plante.

O conservă dulce de petale de trandafir numită gulkand este comună în subcontinentul indian. Frunzele și rădăcinile spălate sunt, de asemenea, uneori folosite pentru a face ceai.

În Franța, se folosește mult siropul de trandafiri, cel mai frecvent obținut dintr-un extract de petale de trandafir.

În subcontinentul indian, Rooh Afza, un dovleac concentrat făcut cu trandafiri, este popular, la fel ca și deserturile congelate cu aromă de trandafiri, cum ar fi înghețata și kulfi.

Tulpinile florilor și lăstarii tineri sunt comestibile, la fel ca și petalele (fără bazele albe sau verzi). Acestea din urmă sunt de obicei folosite ca aromă sau pentru a adăuga parfumul alimentelor. Alte utilizări minore includ petale de trandafir confiate.

Cremele de trandafiri (fondant cu aromă de trandafiri acoperite cu ciocolată, adesea acoperite cu o petală de trandafir cristalizat) sunt o cofetărie tradițională englezească, disponibilă pe scară largă de la numeroși producători din Marea Britanie.

Foto burst shopify Samantha Hurley, Matthew Henry, Rahul Pandit


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii