Cunoaste lumea

Noutăți

Jocurile video violente duc sau nu spre violența reală?

  •  
  •  
  •  

Oamenii de știință de la Universitatea din Viena și de la Institutul Karolinska din Stockholm au investigat dacă jocurile video violente duc la o reducere a empatiei umane.

Pentru a face acest lucru, au pus subiecții adulți la testare, să joace în mod repetat un joc video violent pe parcursul unui experiment care a durat câteva săptămâni.

Înainte și după, răspunsurile lor empatice la durerea altei persoane au fost măsurate. Jocurile video au devenit o parte integrantă a vieții de zi cu zi a multor copii și adulți.

Multe dintre cele mai populare jocuri video conțin descrieri explicite ale violenței extreme.

Prin urmare, au apărut semen de întrebare cum că aceste jocuri pot toci empatia jucătorilor lor și, prin urmare, ar putea scădea pragul de inhibiție pentru violența reală.

Autorii sfătuiesc să nu tragem concluzii. „Tocmai pentru că acesta este un subiect atât de sensibil, trebuie să fim foarte atenți atunci când interpretăm aceste rezultate”, explică autorul principal Lukas Lengersdorff, care a efectuat testul în cadrul studiilor sale de doctorat.

„Concluzia nu ar trebui să fie că jocurile video violente sunt acum dovedite definitiv a fi ofensive sau inofensive. Studiul nostru nu are datele necesare pentru a face astfel de afirmații”.

Potrivit specialistului în neuroștiință și statistică, valoarea studiului constă mai degrabă în faptul că permite o privire sobră asupra rezultatelor anterioare.

Câteva ore de violență în jocuri video nu au nicio influență semnificativă asupra empatiei subiecților adulți sănătoși din punct de vedere mental.

Asemenea modele experimentale nu sunt capabile să distingă efectele pe termen scurt și pe termen lung ale jocurilor video”, explică dr. Lukas Lengersdorff.

„Cea mai importantă întrebare este, desigur: copiii și tinerii sunt, de asemenea, imuni la violență în jocurile video?

Creierul tânăr este foarte plastic, așa că expunerea repetată la reprezentări ale violenței ar putea avea un efect mult mai mare.

Dar, desigur, aceste întrebări sunt dificile și trebuie să investigăm experimental fără să ne înfruntăm cu limitele eticii științifice”, spune prof. Clauss Lamm.

Material realizat de Universitatea din Viena

Foto burst shopify Dave Salter


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii