Hormonul „Simte-te bine” ar putea explica de ce exercițiile fizice ajută la stimularea creierului

Un studiu care explorează mecanismele din spatele performanței cognitive se îmbunătățește ca răspuns la exerciții fizice. S- a descoperit că dopamina joacă un rol cheie în acest sens.
Neurotransmițătorul și hormonul – care este legat de plăcere, satisfacție și motivație – se știe că crește atunci când te antrenezi.
Noile descoperiri sugerează că aceasta este, de asemenea, legat de un timp de reacție mai rapid în timpul exercițiilor fizice.
Cercetătorii din spatele descoperirii spun că aceasta ar putea duce la o nouă cale terapeutică pentru sănătatea cognitivă, datorită rolului semnificativ al dopaminei în mai multe afecțiuni, inclusiv boala Parkinson, schizofrenia, ADHD, dependența și depresia.
Ei au măsurat eliberarea de dopamină în creier folosind un dispozitiv de scanare sofisticat, cunoscut sub numele de tomografie cu emisie de pozitroni (PET). Acesta urmărește activitatea metabolică și biochimică a celulelor din organism.
Rezultatele au arătat că, atunci când un participant mergea întins în mașină, creierul său a crescut cantitatea de eliberare de dopamină și că acest proces a fost asociat cu un timp de reacție îmbunătățit.
„Aceste descoperiri susțin dovezi tot mai mari că prescripția de exerciții fizice este o terapie viabilă pentru o serie de afecțiuni de sănătate de-a lungul vieții.
Aceste ultime descoperiri susțin teoria noastră anterioară conform căreia performanța cognitivă în timpul exercițiilor fizice este afectată de modificările hormonilor de reglare a creierului, inclusiv dopamina”, a adăugat dr. Costello.
„Ar putea exista și o serie de alți factori psihofiziologici, inclusiv fluxul sanguin cerebral, excitarea și motivația, care joacă un rol important.”
Material oferit Science Daily de Universitatea din Portsmouth
Foto burst shopify Avelino Calvar Martinez
Cunoaşte Lumea --> Prima pagină
Adauga un comentariu