Proiectul „Opțiunea mea este Limba Turcă” prinde amploare

Proiectul „Opțiunea mea este Limba Turcă”, ce presupune predarea limbii turce în mod gratuit, ca limbă străină opțională în școlile din întreaga lume, își extinde aria de implementare și în țara noastră.
Proiectul „Opțiunea mea este Limba Turcă”, inițiat de către Institutul Yunus Emre din Turcia în anul 2011 și desfășurat în prezent în 10 țări din întreaga lume, este implementat în România de către Institutul Yunus Emre.
Scopul proiectului este de a le face cunoștință gratuit elevilor cu limba și cultura turcă, prin intermediul programelor educaționale și culturale gratuite implementate ca opțional în cadrul școlii unde aceștia învață.
Pe lângă predarea limbii turce, prin Proiectul „Opțiunea mea este Limba Turcă” se urmărește apropierea dintre cele două țări și culturi prin educație și activități artistice.
O subramură a acestui proiect este înfrățirea școlilor din România și Turcia, astfel că elevii, profesorii și administratorii școlilor din cele două țări vor avea ocazia să se viziteze reciproc și să cunoască limba și cultura.
S-au semnat 3 protocoale, cu 3 școli din România
Proiectul „Opțiunea mea este Limba Turcă”, care a fost întâmpinat cu mare interes de către unele dintre cele mai consacrate școli din România, și-a exins astfel aria de implementare cu semnarea a încă unui protocol de colaborare în luna decembrie a acestui an.
Cea de-a treia școală, după Liceul Teoretic Dante Alighieri și Școala Gimnazială Nr. 103, cu care Institutul Yunus Emre România a semnat un protocol este Școala Gimnazială „Adrian Păunescu”.
În cadrul ceremoniei de semnare a protocolului, directorul Institutului Yunus Emre România, dl. Mustafa Yıldız, a declarat: „Astăzi ne bucurăm să semnăm cel de-al treilea protocol în cadrul Proiectului „Opțiunea mea este Limba Turcă” cu Școala Gimnazială Adrian Păunescu, din București. Mulțumesc școlii pentru susținere și interesul oferit proiectului nostru. De acum încolo activitățile comune vor continua să crească”.
Directorul Școlii Gimnaziale Adrian Păunescu, din București, doamnaVirginia Alexe, arătându-și încântarea față de acest proiect, a adăugat: „Astăzi, cu ocazia semnării acestui protocol, întâmpinăm cu drag Institutul Yunus Emre și Proiectul „Opțiunea mea este Limba Turcă”. Împărtășim această emoție atât cu dumneavoastră, cât și cu elevii noștri”.
Odată cu semnarea protocoalelor și cu alte școli din București, acest proiect se va extinde mai întâi în București, iar apoi în toată România.
Despre Institutul Yunus Emre
Intrat în activitate în anul 2009, Institutul Yunus Emre deţine mai mult de 58 de centre culturale în întreaga lume și promovează Turcia, limba, istoria, cultura şi arta turcă. Institutul efectuează studii pentru predarea limbii turce în centrele culturale din străinătate, desfăşoară activităţi culturale şi artistice şi oferă sprijin pentru cercetările ştiinţifice.
În România Institutul Yunus Emre a luat ființă în anul 2011 prin deschiderea celor două centre culturale din București și Constanța.
Pe lângă cursurile de limbă turcă derulate în cadrul centrului cultural, Institutul Yunus Emre oferă cursuri de limbă turcă angajaților din sectorul public din România în cadrul Proiectului de Predare a Limbii Turce Angajaților din Sistemul Public (proiectul KATÖP), ajungând până acum la un număr de aproximativ 5000 de cursanți.
Cunoaşte Lumea --> Prima pagină
Adauga un comentariu