Cunoaste lumea

Noutăți

Fursecurile și biscuiții în atenția nutriționiștilor

  •  
  •  
  •  

Fursecurile dure asemănătoare biscuiților au existat de când există coacerea, în parte pentru că supraviețuiesc foarte bine călătoriilor, dar de obicei nu erau suficient de dulci pentru a fi considerate prăjituri conform standardelor moderne.

Biscuiții par să își aibă originile în Persia secolului al VII-lea d.Hr., la scurt timp după ce utilizarea zahărului a devenit relativ comună în regiune.

S-au răspândit în Europa prin cucerirea musulmană a Spaniei. Până în secolul al XIV-lea, aceștia erau la toate nivelurile societății din întreaga Europă, de la bucătăria regală până la vânzătorii ambulanți.

Primul exemplu documentat al figurinei de turtă dulce în formă de siluetă umană a fost la curtea Elisabetei I a Angliei în secolul al XVI-lea.

Ea a făcut și prezentate figurilor de turtă dulce după asemănarea unora dintre oaspeții ei importanți.

Odată cu răspândirea globală a călătoriilor în acel moment, fursecurile sau biscuiții au devenit un partener natural de călătorie, un echivalent modernizat al prăjiturii de călătorie folosite de-a lungul istoriei.

Una dintre cele mai populare prăjituri timpurii, care a călătorit deosebit de bine și a devenit cunoscută pe fiecare continent sub nume similare, a fost un fursec relativ tare, făcut în mare parte din nuci, îndulcitor și apă.

Biscuiții au ajuns în America prin olandezi la sfârșitul anilor 1620. Cuvântul olandez „koekje” a fost anglicizat în „cookie” sau cooky.

Cea mai veche referire la fursecuri în America este în 1703, când „olandezii din New York au oferit…” în 1703… “la o înmormântare 800 de fursecuri…”

Revoluția industrială din Marea Britanie și consumatorii pe care i-a creat au văzut biscuiții devenind produse pentru mase, iar firme precum Huntley & Palmers (formată în 1822), McVitie’s (formată în 1830) și Carr’s (formată în 1831) au fost toate înființate.

Cutia decorativă de biscuiți, inventată de Huntley & Palmers în 1831, a văzut fursecurile sau biscuiții britanici exportați în întreaga lume. În 1891, Cadbury a depus un brevet pentru un fursec acoperit cu ciocolată.

Leah Ettman de la Nutrition Action a criticat numărul mare de calorii și conținutul de grăsimi al fursecurilor de dimensiuni mari.

Pentru persoanele care mănâncă fursecuri sau biscuiți la micul dejun dimineața, Kate Bratskeir de la Huffington Post recomandă fursecuri sau biscuiți cu conținut scăzut de zahăr.

O carte despre nutriție de Paul Insel observă că „ biscuiții cu conținut scăzut de grăsimi” sau „fursecurile dietetice” pot avea același număr de calorii ca și prăjiturile obișnuite, datorită zahărului adăugat.

Foto domeniu public


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii