Cunoaste lumea

Noutăți

De la prima mușcătură, simțul gustului ne ajută să ne ritmeze alimentația

  •  
  •  
  •  

Când te arunci cu poftă într-o cină mult așteptată, semnalele de la stomac către creier te împiedică să mănânci atât de mult încât vei regreta – sau așa s-a crezut.

Această teorie nu a fost niciodată testată direct până când o echipă de oameni de știință de la UC San Francisco a abordat recent problema.

Echipa, condusă de Zachary Knight, PhD, profesor de fiziologie UCSF la Institutul Kavli pentru Neuroscience Fundamentale, a descoperit că simțul gustului este cel care ne trage înapoi din pragul inhalării alimentelor într-o zi în care ne este foame.

Stimulați de percepția aromei, un set de neuroni – un tip de celulă cerebrală – atrage atenția aproape imediat pentru a reduce aportul nostru de alimente.

Am descoperit o logică pe care o folosește trunchiul cerebral pentru a controla cât de repede și cât de mult mâncăm, folosind două tipuri diferite de semnale, unul care vine din gură și unul care vine mult mai târziu din intestin”, a spus Knight, care este, de asemenea, un investigator la Institutul Medical Howard Hughes și membru al Institutului Weill pentru Neuroscience UCSF.

„Această descoperire ne oferă un nou cadru pentru a înțelege cum ne controlăm alimentația.

Studiul ar putea ajuta la dezvăluirea exactă a modului în care funcționează medicamentele de slăbit precum Ozempic și cum să le facă mai eficiente.

Este nevoie de multe minute pentru ca un grup diferit de celule cerebrale, numite neuroni CGC, să înceapă să răspundă la semnalele din stomac și intestine.

Aceste celule acționează pe scale de timp mult mai lente – zeci de minute – și pot opri sentimental de foamea pentru o perioadă mult mai lungă de timp.

Împreună, aceste două seturi de neuroni creează o buclă de feed-forward, feed-back”, a spus Zachary Knight.

„Unul folosește gustul pentru a încetini lucrurile și pentru a anticipa ce urmează. Celălalt folosește un semnal intestinal pentru a spune: Atât am mâncat cu adevărat. Ok, acum sunt sătul!”.

O înțelegere mai profundă a modului în care semnalele din diferite părți ale corpului controlează apetitul ar deschide porțile pentru conceperea unor regimuri de slăbire concepute pentru modurile individuale în care oamenii mănâncă, prin optimizarea modului în care semnalele din cele două seturi de celule cerebrale interacționează, au spus cercetătorii.

Echipa intenționează să investigheze aceste interacțiuni, încercând să înțeleagă mai bine cum interacționează semnalele gustative din alimente cu feedback-ul din intestin pentru a ne suprima apetitul în timpul mesei.

Material realizat de Universitatea din California – San Francisco pentru Science Daily Original scris de Robin Marks

Foto burst shopify Ernest Tong


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii