Sandwich-ul de tip Union Club (New York City)

Sandwich-ul de tip “club” ar putea să fi avut originea la Union Club din New York City.
Cea mai veche referire cunoscută este într-un articol apărut în The Evening World pe 18 noiembrie 1889, o rețetă timpurie: „Ai încercat încă un sandviș Union Club? Două bucăți prăjite de pâine Graham, cu un strat de curcan. sau pui și șuncă între ele, servite calde.”
Câteva alte referințe timpurii îl creditează pe bucătarul de la Union Club pentru crearea sandwich-ului.
O altă teorie este că sandwich-ul club a fost inventat la Saratoga Club din Saratoga Springs, New York, după ce Richard Canfield l-a cumpărat și l-a transformat în Canfield Casino în 1894.
Alte surse consideră că originea sandwich-ului club îi este atribuită lui Danny Mears.
Sandwich-ul a apărut în meniurile restaurantelor din SUA încă din 1899. Cea mai veche referire la acet sandwich din Conversations of a Chorus Girl, o carte din 1903 a lui Ray Cardell.
Din punct de vedere istoric, sandwich-urile club aveau felii de pui, dar cu timpul, curcanul a devenit din ce în ce mai comun.
O rețetă din 1897 are trei straturi, cu puiul și șunca separate nu de o felie de pâine, ci de o frunză de salată.
Un sandwich de tip club, este un sandviș format din trei felii de pâine (în mod tradițional prăjite), felii de carne de pasăre gătită, slănină prăjită, salată verde, roșii și maioneză.
Este adesea tăiat în sferturi sau jumătăți și ținut împreună cu bețișoare de cocktail. Versiunile moderne au frecvent două straturi care sunt separate de o felie suplimentară de pâine.
În Quebec, Canada, versiunea comună a sandwich-ului club conține salată verde, roșii, slănină, pui (sau curcan) și maioneză.
Puteți găsi și felii de brânză tare, în principal cheddar sau brânză elvețiană. În Bas-Saint-Laurent, se prepară și cu carne de homar.
În Belgia, sandwich-ul (numit și „dagobert” în Namur Valonia și „smos” în Flandra) este un sandwich baghetă compus din maioneză, ou fiert tare, salată, roșii, felii de șuncă și felii de gouda.
Este sandwich-ul popular prin excelență în Belgia, alături de sandwich-ul picant cu ton.
Foto domeniu public
Cunoaşte Lumea --> Prima pagină
Adauga un comentariu