Cercetătorii Academiei Române, în dialog cu tinerii

Seria „De la istoria universală la istoria locală. Conferințele Institutului «A.D. Xenopol» la Botoșani” continuă cu un eveniment inedit, dedicat dialogului cu elevii de liceu, intitulat „Istoria și provocările prezentului”.
Tema întâlnirii: „Istoria și provocările prezentului“
Marți, 3 octombrie a.c., începând cu ora 10.00, trei cercetători ai Institutului vor dezbate împreună cu elevii Colegiului Național „Mihai Eminescu” din Botoșani despre ce mai înseamnă istoria în zilele noastre, despre importanța cercetării istorice și despre miturile istorice care „fac carieră”, îndeosebi în mediul online.
Menționăm că acest eveniment, precum toate celelalte din seria „De la istoria universală la istoria locală. Conferințele Institutului «A.D. Xenopol» la Botoșani”, beneficiază de sprijinul financiar al companiei Elsaco Electronic.
Institutul de Istorie A.D. Xenopol din Iași este o instituție de cercetare în domeniul istoriei sub egida Academiei Române. Institutul a fost numit în onoarea istoricului român Alexandru Dimitrie Xenopol.
Institutul a fost înființat în 1941 de profesorul Ilie Minea ca „Institutul A.D. Xenopol de Istoria Românilor” din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza, și a devenit entitate independentă în 1943, sub numele de „Institutul de Istorie Națională A.D. Xenopol”.
În 1970 a fost redenumit „Institutul de Istorie și Arheologie A.D. Xenopol”, și a fost plasat sub autoritatea Academiei de Științe Sociale și Politice a Republicii Socialiste România.
După căderea regimului comunist și desființarea Academiei de Științe Sociale și Politice, Institutul a trecut sub egida Academiei Române. Secția de arheologie s-a desprins, formând Institutul de Arheologie Iași, iar institutul a căpătat numele actual.
Cunoaşte Lumea --> Prima pagină
Adauga un comentariu