Farul din Santa Marta

Fortul Santa Marta (Districtul Lisabona, Portugalia) a fost construit probabil în anii 1640, mai târziu decât al celorlalte cetăți care sunt distribuite de-a lungul coastei Cascais, deoarece nu a fost menționat în inventarul fortărețelor din Cascais realizat în 1646.
Această cetate a fost construită cu intenția de a preveni apropierea inamicilor de zona Golfului Cascais.
În a doua jumătate a secolului al XVIII-lea cetatea a făcut obiectul unor lucrări suplimentare, cea mai semnificativă fiind cea din 1762–1763, timp în care parapetul a fost lărgit, și cea din 1793, în care au fost extinse spațiile și cartierele bateriilor.
Lampa a fost electrificată în 1953 și a fost instalat și un sistem automat de rezervă a sursei de lumină, acționat prin incandescență cu acetilenă.
În 1964, a fost instalat un generator, anulând astfel nevoia de acetilenă. Între 1980 și 1981 s-au lucrat la automatizarea completă a farului, care a fost inclus în rețeaua de telecontrol a abordărilor Portului Lisabona și în 2000 a fost adăugat un nou sistem de monitorizare.
De-a lungul secolului XX, fortul și farul Santa Marta s-au degradat treptat, ducând la o propunere de revitalizare a spațiului.
Fortul restaurat și noul Muzeu al Farului au fost deschise ulterior în iulie 2007. Combinația dintre un far funcțional și un muzeu al farului este unică în Portugalia.
Colecția Muzeului Farului Santa Marta a fost înființată în întregime de Marina Portugheză.
Zona expozițională este împărțită în două spații în fostele reședințe ale farurilor. Vizitatorul muzeului are, de asemenea, acces la bateriile vechiului fort și priveliștea acestuia spre mare și spre Golful Cascais.
Sunt oferite tururi ghidate ale farului timp de o oră în fiecare zi.
Foto domeniu public
Cunoaşte Lumea --> Prima pagină
Adauga un comentariu