Cunoaste lumea

Noutăți

O nouă metodă de a recupera siliciul de înaltă puritate din panourile solare expirate

  •  
  •  
  •  

Oamenii de știință de la Universitatea Tehnologică Nanyang, Singapore (NTU Singapore) au conceput o metodă eficientă de recuperare a siliciului de înaltă puritate din panourile solare expirate pentru a produce baterii litiu-ion care ar putea contribui la satisfacerea cererii globale în creștere pentru alimentarea vehiculelor electrice.

Siliciul de înaltă puritate alcătuiește majoritatea celulelor solare, dar acestea sunt de obicei aruncate la sfârșitul duratei de viață operaționale, după 25 până la 30 de ani.

Este o provocare să separați siliciul de alte componente ale celulelor solare, cum ar fi aluminiul, cuprul, argintul, plumbul și plasticul.

Mai mult, siliciul reciclat are impurități și defecte, ceea ce îl face impropriu pentru alte tehnologii pe bază de siliciu.

Metodele existente de recuperare a siliciului de înaltă puritate sunt consumatoare de energie și implică substanțe chimice extrem de toxice, ceea ce le face costisitoare și limitează adoptarea lor pe scară largă în rândul reciclatorilor.

Cercetătorii NTU au depășit provocările printr-o nouă metodă de extracție folosind acid fosforic, o substanță folosită în mod obișnuit în industria alimentară și a băuturilor.

Abordarea NTU a demonstrat o rată de recuperare și o puritate mai mari decât tehnologiile actuale de recuperare a siliciului.

Procesul este, de asemenea, mai eficient, implicând doar un singur reactiv (acid fosforic), în timp ce metodele convenționale includ cel puțin două tipuri de substanțe chimice (foarte acide și foarte alcaline).

Echipa a depus o dezvăluire tehnologică către NTUitive – compania NTU de inovație și întreprinderi – pentru metoda lor de recuperare a siliciului, deschizând calea unei potențiale comercializări. Între timp, cercetătorii caută colaboratori din industrie pentru a explora aplicațiile de pe piață.

Proiectul face parte din programul Singapore-CEA Alliance for Research in Circular Economy (SCARCE), o colaborare între NTU și Comisia Franceză pentru Energii Alternative și Energie Atomică.

SCARCE este susținut de Fundația Națională de Cercetare din Singapore și de Agenția Națională de Mediu (NEA) în cadrul Inițiativei de finanțare pentru închiderea buclei deșeurilor.

Programul urmărește să dezvolte o varietate de inovații care transformă gunoiul în comori, deschizând astfel noi zone de creștere economică pentru gestionarea și reciclarea deșeurilor.

Material furnizat pentru science daily de Universitatea Tehnologică Nanyang

Foto burst shopify Scott Webb


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii