Obiective turistice din România cunoscute în toată lumea

Plină de locuri foarte frumoase și locații pe care întreaga lume le cunoaște, România ocupă de foarte mult timp un loc meritat în topul țărilor cu obiective turistice care atrag turiștii din întreaga lume.
Mulți turiști vin în țara noastră și știu detalii importante, cum ar fi că la Castelul Bran a trăit contele Dracula și că există alte nenumărate obiective pe care nu trebuie să le rateze din moment ce au venit aici.
România este una dintre puține țări care pot să se mândrească cu toate formele de relief și pe lângă asta are cu ce să-i primească pe turiștii din întreaga lume.
Munte, mare, câmpie, deal sau deltă, în toate aceste regiuni se găsesc locuri minunate cunoscute și peste hotare.
Îți prezentăm doar trei dintre aceste obiective turistice din țara noastră și care sunt cunoscute la nivel mondial:
Castelul Bran și contele Dracula
Castelul Bran este vizitat de către turiști pe toată perioada anului. Atât români, cât și străini, turiștii au ce să vadă pentru că locul a fost construit între anii 1226 și 1388.
Principalul scop a fost ca unitate militară de apărare, abia ulterior a fost transformat în cetate. După ce a avut mai mulți patroni, din 1948 Castelul Bran este în posesia statului român, iar din 1956 a putut fi vizitat.
Restaurată în perioada 1987-1993, locația a reintrat în circuitul turistic și este printre cele mai vizitate din țară, iar unul dintre merite îl are și mitul Dracula.
Asocierea dintre Castelul Bran și contele Dracula aduce foarte mulți turiști în România și responsabil pentru lucrul acesta este autorul irlandez Bram Stoker.
În romanul său intitulat „Dracula” a dat viață personajului cu același nume despre care a scris că este un conte din Transilvania, stăpân al unui castel ridicat pe vârful unei stânci înalte.
Cu toate acestea, ceea ce lumea caută în zilele noastre este doar un personaj fictiv și derivă din porecla primită de Vlad Țepeș din partea oamenilor și pe care istoria l-a descris ca fiind un conducător însetat de sânge și care nu arăta milă.
Datorită popularității sale și a succesului pe care l-au avut diferite cărți și filme, subiectul Dracula a stârnit un interes general.
Exista desene animate, benzi desenate care îl au în prim-plan pe celebrul personaj. Până și dezvoltatorii de jocuri de noroc care oferă jocuri live pentru cazinourile licențiate în România au lansat de-a lungul timpului foarte multe titluri.
Dracula s Castle (Wazdan), Dracula (NetEnt), Dracula s Family (Playson) sunt doar câteva dintre titlurile de păcănele online a căror temă este contele din romanul irlandezului Bram Stoker.
Iar cei care preferă jocurile live listate pe pagina https://mrbit.ro/ro/games/live vor găsi destule cu dealeri români, chiar din București.
Delta Dunării
Introdusă pe lista obiectivelor turistice UNESCO, Delta Dunării este un adevărat paradis și destinația perfectă a iubitorilor de natură.
Peste 300 de specii de păsări pot fi văzute, iar pelicanul alb este una dintre speciile care și-au găsit casă în locul unde Dunărea își încheie drumul lung care traversează 10 țări europene.
Delta Dunării este un moment natural care pe lângă cele peste 300 de specii de păsări adăpostește și 45 de specii de pești, unele dintre ele foarte rare.
Din anul 1991 a intrat în patrimoniul UNESCO și este clasificată ca rezervație a biosferei la nivel național în România.
Peisajul de poveste al Deltei Dunării este constituit dintr-o mulțime de ecosisteme, canale, stufărișuri, lacuri, păduri de stejar cu vegetație mediteraneeană.
Conform ultimelor informații furnizate de către responsabilii zonei, acolo se găsesc 30 de tipuri de ecosisteme, dintre care 23 sunt naturale și 7 antropice.
Peste 580.000 de hectare reprezintă zona Deltei Dunării și este pe locul 22 în clasamentul deltelor lumii, respectiv pe locul trei în Europa.
Sinaia
Una dintre puținele locații cunoscute la nivel mondial care se bucură de vizite din partea turiștilor din întreaga lume este Sinaia.
Fie că sunt doar în trecere pe Valea Prahovei sau vor să petreacă un sejur la munte, Sinaia este cu siguranță primul loc pe care trebuie să-l viziteze.
Acesta este și unul dintre motivele pentru care există nenumărate locuri de cazare, iar în privința traseului până în stațiune acesta se poate parcurge atât cu mașina, cât și cu trenul.
Printre nenumăratele obiective de vizitat în Sinaia se regăsește și Castelul Peleș. De neratat din punctul de vedere al tuturor pasionaților de turism, acesta este parte din istoria țării și oferă foarte multe săli ce pot fi vizitate.
Alte obiective turistice interesante ale orașului sunt Castelul Pelișor, Mănăstirea Sinaia, Casa Memorială George Enescu, Parcul din centru Dimitrie Ghica, Transbucegi, dar și multe altele.
Fie că plănuiești să te întâlnești cu rudele venite din străinătate sau doar vrei să iei țara la pas, ar fi bine să nu ratezi Sinaia, Delta Dunării și Castelul Bran.
Cunoaşte Lumea --> Prima pagină
Adauga un comentariu