Cunoaste lumea

Noutăți

Băutura Smoothie

  •  
  •  
  •  

Magazinele naturiste de pe Coasta de Vest a Statelor Unite au început să vândă smoothie-uri odată cu inventarea blender-ului electric.

Termenul actual „smoothie” a fost folosit în rețete și mărci comerciale până la mijlocul anilor 1980. În anii 1960, Steve Kuhnau a început să experimenteze cu smoothie-uri.

Era o alternativă pentru intolerantul la lactoză Kuhnau de a-și gusta propriile preparate folosind amestecuri unice de sucuri de fructe, legume, praf de proteine și vitamine.

Kuhnau a descoperit succesul timpuriu în vânzările sale de smoothie și a fondat Smoothie King care s-a extins în Statele Unite.

Smoothie-ul a fost apoi modificat de lanțurile de fast-food cu adăugarea de ingrediente mai dulci precum ciocolata și Splenda (înlocuitor de zahăr).

În anii 2000, smoothie-ul era făcut acasă ca alternativă pentru consumul zilnic de fructe și legume.

Multe smoothie-uri diferite fac parte din bucătăria indiană, mediteraneană și din Orientul Mijlociu. Fruit Sharbat (o băutură populară din Asia de Vest și de Sud) include uneori și iaurt și miere.

În India, lassi este un smoothie sau milkshake care cuprinde gheață pisată, iaurt, zahăr și mango; în sud sunt obișnuite smoothie-urile de ananas făcute cu gheață pisată, zahăr și fără iaurt.

Tipuri de smoothie-uri:

Smoothie verde – constă de obicei din 40–50% legume verzi.

Smoothie cu proteine – o combinație de apă sau o formă de produs lactat, praf de proteine, fructe și legume.

Smoothie cu iaurt – include iaurt ca sursă de proteine și pentru a adăuga o textură cremoasă băuturii.

Foto burst shopify Brodie, Sarah Pflug


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii