Cunoaste lumea

Noutăți

Ce mai putem face din vișine?

  •  
  •  
  •  

Vișinele uscate sunt folosite în gătit, inclusiv supe, preparate din carne de porc, prăjituri, tarte și plăcinte. De asemenea, folosite pentru a face un gem tartinabil.

Vișinele sunt deosebit de populare în Turcia, în special sub formă de vișne suyu (nectar de vișine), o băutură consumată pe scară largă și vișne reçeli (gem de vișine), adesea consumat ca parte a unui kahvaltı tradițional (mic dejun turcesc) sau amestecat în iaurt simplu.

Vișinele sau siropul de vișine sunt folosite în lichioruri și băuturi, precum vișinată românească sau ginjinha portugheză.

În Iran, Turcia, Grecia și Cipru, vișinele sunt apreciate pentru a face dulceață prin fierberea lentă a vișinelor fără sâmburi și a zahărului; siropul acestuia este folosit pentru șerbet Albalou, vişne şurubu sau vyssináda, o băutură obţinută prin diluarea siropului cu apă rece ca gheaţa.

O utilizare specială a vișinelor este în producția de kriek lambic, o varietate de bere fermentată natural, cu aromă de cireșe, fabricată în Belgia.

În mod tradițional, se utilizează „Schaarbeekse krieken” (un soi rar de Morello belgian) din zona din jurul Bruxelles-ului.

Pe măsură ce cireșele de tip Schaarbeek au devenit mai greu de găsit, unii producători de bere le-au înlocuit (parțial sau complet) cu alte soiuri de vișine, uneori importate.

În Germania și Austria, vișinele sunt adesea folosite pentru deserturi precum Donauwelle, o prăjitură tradițională cu foaie populară în Germania și Austria.

Este făcută din straturi de prăjitură simplă și de ciocolată combinate pentru a avea o margine ondulată între ele. Conține vișine și este acoperită cu smântână de unt și glazură de ciocolată.

Spre deosebire de majoritatea soiurilor de cireșe dulci, vișinele sunt autofertile sau auto-polenizante.

Două implicații ale acestui lucru sunt că semințele sunt în general conforme cu soiul și că sunt necesare populații mult mai mici de polenizatori, deoarece polenul trebuie mutat doar în florile individuale.

În zonele în care polenizatorii sunt rari, cultivatorii constată că stocarea stupilor în livezi îmbunătățește recoltele.

Foto domeniu public


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii