Salată cu nuci și struguri

Salata Waldorf poartă numele hotelului Waldorf-Astoria din New York City, unde a fost creată pentru prima dată pentru un bal de caritate dat în onoarea Spitalului pentru copii St. Mary’s la 13 martie 1896.
Maître d’hôtel de la Waldorf-Astoria, Oscar Tschirky, a dezvoltat sau inspirat multe dintre preparatele tipice ale hotelului și este larg creditat cu crearea rețetei de salată.
În 1896, salata a apărut în The Cook Book de „Oscar of the Waldorf”.
Rețeta originală a fost realizată din mere, țelină și maioneză. Nu conținea nuci, dar acestea fuseseră adăugate până când rețeta a apărut în The Rector Cook Book în 1928.
O salată Waldorf este o salată de fructe și nuci făcută în general din țelină, mere proaspete, nuci și struguri, îmbrăcate cu maioneză și servită în mod tradițional pe un pat de salată verde ca aperitiv sau o masă ușoară.
Merele, țelina și strugurii pot fi toate verzi, ceea ce armonizează paleta de culori a preparatului.
Alte ingrediente, cum ar fi puiul, curcanul și fructele uscate (de exemplu curmale sau stafide) sunt uneori adăugate.
Versiunile actualizate ale salatei schimbă uneori dressing-ul cu o maioneză condimentată sau un sos de iaurt.
Salata Waldorf modernă poate include și coaja de portocale și/sau lămâie. Variațiile includ o bază de unt de arahide și iaurt și una care înlocuiește țelina cu conopida.
Foto domeniu public
Cunoaşte Lumea --> Prima pagină
Adauga un comentariu