Cunoaste lumea

Noutăți

Laboratorul agricol din Valea Sacră, Peru

  •  
  •  
  •  

Se consideră că acest loc a fost folosit pentru agricultură, iar mostrele de sol au arătat că aici a fost adus pîmânt din diferite regiuni pentru a fi folosit pentru a ajuta la cultivarea culturilor la diferite niveluri ale teraselor.

Diferențele mari de temperatură din terase au creat microclime, asemănătoare cu ceea ce se realizează în sere în vremurile moderne.

Valea Sacră din Peru este asemănătoare cu o mină deschisă. După ce s-a terminat mineritul, incașii ar fi putut întări pereții pentru a preveni alunecările de teren și ar fi putut să înceapă să cultive pe terase.

Moray este un sit arheologic din Peru, la aproximativ 50 de kilometri nord-vest de Cuzco, pe un platou înalt la aproximativ 3.500 de metri și chiar la vest de satul de Maras.

Situl conține ruine incașe, constând în mare parte din mai multe depresiuni circulare terasate, dintre care cea mai mare este de aproximativ 30 m adâncime. Ca și în multe alte situri incașe, are și sistem de irigare.

În timpul sezonului ploios 2009–2010, Departamentul Cusco a primit niveluri ridicate de precipitații atipice, care au cauzat daune permanente ruinelor Moray.

Nivelurile terasate ale complexului, care sunt construite din piatră și pământ compactat, au fost avariate considerabil, deoarece apele excesive de la ploaie au subminat solul de sub structură.

Partea de est a cercului principal s-a prăbușit în februarie 2010, provocând îngrijorări cu privire la permanența sitului ca atracție turistică de top în Peru.

O structură de susținere temporară din lemn a fost ridicată pentru a preveni prăbușirea în continuare până când lucrările de reconstrucție ar putea începe.

Potrivit scriitorului de călătorii Paul Jones „Deși lucrările de reparații de la Moray continuă să restabilească situl la starea inițială, lipsa fondurilor și precipitațiile anuale continue împiedică progresul.

Acest sit arheologic, care formează o parte importantă a turismului în regiune, continuă să fie expus riscului de degradare suplimentară, în cazul în care lucrările de reparație nu vor fi finalizate și întreținute în anii următori.”

Foto domeniu public


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii