Salata cu verde, alb și roșu

Variațiile salatei Caprese pot include sos italian sau pesto în loc de ulei de măsline sau oțet balsamic în plus față de acesta.
Pot apărea măsline, împreună cu rucola sau salată romană pentru a spori gustul busuiocului. Uneori se adaugă oregano sau piper negru.
Mozzarella de bivoliță poate fi înlocuită cu mozzarella classică pentru a intensifica aroma. Poate avea, de asemenea, paste sau orez pentru a face din ea o salată de cereale.
În Argentina, o țară cu o puternică influență italiană, salata Caprese este o umplutură tipică pentru empanada.
Salata caprese este o salată italiană, făcută din mozzarella proaspătă feliată, roșii și busuioc dulce, asezonată cu sare și ulei de măsline.
La fel ca pizza Margherita, are culorile steagului italian: verde, alb și roșu.
În Italia, de obicei este servită ca antipasto (aperitiv), nu contorno (garnitură) și poate fi consumată în orice moment al zilei. Salata caprese poate fi servită și ca pizza caprese, paste sau sandviș.
Salata este numită după insula Capri, de unde se crede că își are originea.
Se spune că ar fi fost inventată la Hotelul Quisisana, din Capri, în anii 1920, în urma Manifestului Bucătăriei Futuriste al lui Filippo Tommaso Marinetti.
De asemenea, i se atribuie o origine mai modestă: s-ar fi născut din mâinile unui muncitor de șantier naval foarte patriot, care ar fi asociat cele trei culori ale ingredientelor în omagiu patriei sale în jurul anului 1920.
Ea a fost foarte apreciată de Farouk (Regele Egiptului), în exil într-un palat de la malul mării din Capri după o lovitură de stat militară.
Ar fi fost creată în cinstea lui în 1952 de bucătarul hotelului Gatto Bianco unde stătea în oficial în 1952. Această anecdotă foarte difuzată de presă a popularizat preparatul în afara Italiei.
Foto domeniu public
Cunoaşte Lumea --> Prima pagină
Adauga un comentariu