Copiii mici vorbesc mai mult despre obiectele create de om decât despre cele naturale

Cercetătorii au descoperit că sugarii sunt mult mai predispuși să reacționeze la obiecte artificiale, comparativ cu cele naturale.
Bebelușii comunică adesea cu protofoane, care sunt sunete care seamănă cu țipete, mârâituri sau zgomote scurte, cum ar fi „da”, „aga” și „ba”.
Acestea sunt considerate bazele vorbirii, deoarece în cele din urmă evoluează în limbaj complet.
Obiectele joacă un rol important în acest proces, deoarece cu cât un obiect încurajează vocalizarea, cu atât copilul mic este mai aproape de vorbire.
Un nou studiu, condus de Universitatea din Portsmouth, Anglia, a analizat relația dintre protofoane și lucrurile care se găsesc de obicei acasă pentru a evalua importanța acestora pentru dezvoltarea abilităților lingvistice.
Pentru a face acest lucru, echipa a observat cât de des copiii cu vârsta cuprinsă între 4 și 18 luni au vocalizat atunci când folosesc jucării și articole de uz casnic, apoi a comparat-o cu modul în care au interacționat cu obiectele naturale.
Ei au descoperit cum cantitatea de protofoane produse de copiii mai mici era semnificativ mai mare atunci când se implicau cu obiecte create de om, în comparație cu bastoane, frunze, pietre și pene de păsări.
De asemenea, ei au descoperit cum copiii erau mai interesați de articolele de uz casnic – cum ar fi căni, pantofi și pixuri – atunci când li s-a oferit posibilitatea de a alege între ele și obiectele naturale.
„Ambele studii au contribuit la teoria conform căreia obiectele au un impact semnificativ asupra modului în care sunt dezvoltate abilitățile de comunicare – dar ceea ce este unic la ele este analiza interacțiunilor cu obiectele naturale.
Acest lucru deschide o nouă ușă interesantă în cercetarea evoluției lingvistice și sperăm că ceea ce am învățat va contribui la cercetările.”
Echipa recomandă o analiză mai detaliată a modificărilor faciale pentru a explora în continuare relația dintre obiecte și comportamentul sugarului, precum și clasificarea obiectelor în funcție de culoare, dimensiune și formă, mai degrabă decât doar naturale și artificiale.
Material furnizat pentru Science Daily de Universitatea din Portsmouth
Foto shopify partners
Cunoaşte Lumea --> Prima pagină
Adauga un comentariu