Legenda doamnei Carcas

Lady Carcas este un personaj legendar din orașul Carcassonne, Franța.
Potrivit legendei, ea este soția lui Ballak, prințul musulman din Carcassonne, care a fost ucis în acțiune împotriva lui Carol cel Mare.
Lady Carcas, după moartea soțului ei, s-ar fi ocupat de apărarea orașului împotriva armatei france și a respins-o.
Prințesa Carcas a folosit mai întâi un truc constând în a face soldați falși, pe care i-a fabricat și așezat în fiecare turn al orașului. Victoria a durat cinci ani.
Dar până la începutul celui de-al șaselea an, mâncarea și apa erau din ce în ce mai rare. Lady Carcas a vrut să facă un inventar al tuturor rezervelor rămase.
Orașul era sarazin, așa că o parte din populație, fiind musulmană, nu consuma carne de porc. Sătenii i-au adus un porc și un sac de grâu.
Atunci i-a venit ideea să hrănească porcul cu sacul de grâu și apoi să-l împingă din cel mai înalt turn al orașului, la poalele meterezelor exterioare.
Carol cel Mare și oamenii săi, crezând că orașul încă era plin de soldați și mâncare până la irosirea unui porc hrănit cu grâu, au pus capăt asediului.
Văzând armata lui Carol cel Mare părăsind câmpia din fața orașului, Lady Carcas s-a umplut de bucurie la victoria trucului ei și a hotărât să sune toate clopotele orașului.
Unul dintre oamenii lui Carol cel Mare a strigat atunci: „Carcas sună!”, în franceză „Carcas sonne!” creând astfel numele orașului.
Fondată în perioada galo-romană, cetatea își trage reputația din zidurile sale duble de 3 kilometri lungi, intercalate de 52 de turnuri.
Orașul are aproximativ 2.500 de ani de istorie și a fost ocupat în diferite epoci de romani, vizigoți și cruciați.
La începutul istoriei sale a fost o aşezare galilor; în secolul al III-lea e.n., romanii au decis să o transforme într-un oraș fortificat.
Apărarea romană a fost stabilită până în 333 d.Hr., când orașul este descris ca un castellum. Zidurile inițiale erau susținute de 34 – 40 de turnuri, distanțate între 18 și 30 de metri de-a lungul zidului cortină.
Fiecare turn avea un plan semicircular și avea aproximativ 14 metri înălțime. Probabil că erau 40 de intrări principale în oraș.
Zidurile galo-romane au fost reconstruite în timpul ocupației orașului de către vizigoți în secolele V și VI, dar structura originală a rămas pe loc.
Foto domeniu public
Cunoaşte Lumea --> Prima pagină
Adauga un comentariu