Prăjituri de Paște

Adesea ceea ce se înțelege prin prăjiturile tradiționale de Paște sunt aluaturi dulci cu drojdie, îmbogățite cu ouă și unt.
Aceste pâini de sărbători au fost făcute de secole înainte de inventarea prafului de copt modern. Au fost uneori în formă de animale – în Germania prăjiturile erau în formă de iepuri.
În Italia, forma preferată a fost porumbelul, simbolic al inocenței și înălțării lui Hristos. Aceste prăjituri de sărbători includ adesea fructe confiate, un lux rezervat ocaziilor speciale.
În Germania, pandișpanul a fost copt în formă de miei și decorat cu zahăr pudră.
Mazurek este o prăjitură poloneză de Paște făcută din aluat cu unt, cu un strat de marmeladă.
Kulich face parte din tradițiile de Paște din mai multe țări, inclusiv Ucraina, Rusia și Belarus. Similar cu panettone italian, este făcut cu drojdie în loc de praf de copt. Prăjitura este adesea decorată cu simboluri creștine.
Este o tradiție faimoasă a Rusiei de a duce prăjitura de Paște la slujbele din Sâmbăta Mare pentru a putea fi binecuvântată înainte de micul dejun de Paște.
Babka de Paște este o prăjitură cu drojdie care face parte din tradițiile de Paște ale Poloniei. Făcută cu stafide și alte fructe uscate și confiate, prăjitura este înmuiată în sirop de rom înainte de a fi servită.
Foto domeniu public
Cunoaşte Lumea --> Prima pagină
Adauga un comentariu