Cunoaste lumea

Noutăți

Fortăreața Masada

  •  
  •  
  •  

Aproape toate informațiile istorice despre Fortăreața Masada, Israel, provin de la istoricul evreu roman Josephus din secolul I.

Fortăreața Masada a fost declarată Patrimoniu Mondial UNESCO în 2001.

În 2007, la fața locului a fost deschis Muzeul Masada în Memoria lui Yigael Yadin, în care descoperirile arheologice sunt expuse într-un cadru teatral.

Multe dintre artefactele expuse au fost descoperite de Yadin și echipa sa arheologică de la Universitatea Ebraică din Ierusalim în anii 1960.

Situl arheologic este situat în Parcul Național Masada, iar parcul necesită o taxă de intrare (chiar dacă prin drumeții). Există două căi de drumeții, ambele foarte abrupte:

Traseul șarpelui care pleacă din partea de est, de la Muzeul Masada (acces prin Autostrada Mării Moarte).

Traseul Rampei Romane care este, de asemenea, foarte abrupt, dar are mai puține denivelări, și se accesează din partea de vest a muntelui.

Drumețiile încep frecvent cu o oră înainte de răsărit, când parcul se deschide, pentru a evita căldura de la mijlocul zilei, care poate depăși 43 °C vara.

De fapt, traseele de drumeții sunt adesea închise în timpul zilei vara din cauza căldurii. Vizitatorii sunt încurajați să aducă apă potabilă pentru drumeție, deoarece apa este disponibilă doar în partea de sus.

Alternativ, pentru o taxă mai mare, vizitatorii pot lua o telecabină până în vârful mesei.

Un centru de vizitatori și muzeul se află la baza telecabinei.

Un spectacol de lumini și sunet este prezentat în unele nopți de vară pe versantul vestic al muntelui (acces cu mașina sau pe jos pe poteca Rampei Romane).

Fortăreața Masada este una dintre cele mai populare atracții turistice din Israel. În perioada 2005-2007 și 2009-2012, a fost a doua ca popularitate, după Grădina Zoologică Biblică din Ierusalim.

Site-ul atrage în jur de 750.000 de vizitatori pe an. Irod cel Mare și-a construit două palate pe munte și a fortificat Masada între anii 37 și 31 î.Hr.

Potrivit lui Josephus, asediul Masadei de către trupele romane între 73 și 74 d.Hr., la sfârșitul Primului Război evreo-roman, s-a încheiat cu sinuciderea în masă a celor 960 de rebeli Sicarii care se ascundeau acolo.

Cu toate acestea, dovezile arheologice relevante pentru un eveniment de sinucidere în masă sunt în cel mai bun caz ambigue și respinse în întregime de unii savanți.

Foto domeniu public


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii