Cine a inventat valiza pe roți?

Bagajele s-au schimbat de-a lungul timpului. Din punct de vedere istoric, cele mai comune tipuri de bagaje au fost cuferele din lemn sau alte materiale grele.
Începând cu cel de-al Doilea Război Mondial, valizele și gențile mai mici și mai ușoare care pot fi transportate de o persoană au devenit principala formă de bagaje.
Bernard D. Sadow a inventat prima valiză rulantă comercială (prima valiză cu roți).
Sadow a depus pentru prima dată brevetul pentru bagaje rulante în 1970. Doi ani mai târziu, în 1972, Bernard D. Sadow a primit brevetul pentru valize cu roți, care a avut succes.
Cererea de brevet a citat creșterea călătoriilor cu avionul și „manipularea bagajelor [care] a devenit poate cea mai mare dificultate întâmpinată de un pasager din avion”, ca fundal al invenției.
Valizele cu patru roți ale lui Sadow, trase cu o curea liberă, au fost mai târziu depășite în popularitate de valizele care au două roți și sunt trase în poziție verticală folosind un mâner lung.
Acestea au fost inventate în 1987 de pilotul american Robert Plath și vândute inițial membrilor echipajului.
Mai târziu, Plath le-a comercializat, după ce călătorii au devenit interesați după ce le-au văzut folosite de membrii echipajului.
Astfel Plath a fondat compania Travelpro, care comercializează valizele sub marca comercială „Rollaboard”.
Cu toate acestea, termenii rollaboard și roll-aboard sunt folosiți generic. Deși au fost concepute inițial pentru uzul de mână (pentru a naviga printr-un terminal mare), așa cum este implicat de numele analog, modele similare sunt folosite și pentru bagajele de cală.
Bagajele cu roți au devenit populare, în special de la utilizarea lor de către Samsonite în versiunea din 2004 a liniei lor emblematice Silhouette.
De altfel, acestea sunt similare ca design cu roll-aboard-urile cu două roți, cu o orientare verticală și un mâner retractabil, dar sunt proiectate pentru a fi împinse lângă sau în fața călătorului, mai degrabă decât trase în spatele lor.
Acestea sunt adesea denumite bagaje „spinner”, deoarece se pot roti în jurul axei lor verticale.
Foto domeniu public
Cunoaşte Lumea --> Prima pagină
Adauga un comentariu