Fiul Pământului… (Foto)

Statuia Fiul Pământului a fost creat de profesorul Dong Shubing de la Universitatea Tsinghua din deșertul Gobi din Hongshanpo, județul Guazhou, provincia Gansu.
Sculptura are 15 metri lungime, 4,3 metri înălțime și 9 metri lățime. Titlul lucrării înseamnă că toți suntem copiii pământului.
Proiectarea și construcția a fost organizată de profesorul Dong Shubing, care a strâns și fondurile necesare.
După construcție, statuia a fost dată localnicilor gratuit. Profesorul Dong Shubing a spus că motivul construcției „copilului gigant” a fost protejarea mediului de viață local. Mai târziu, a devenit o statuie de reper pe pământul pustiu din Guazhou.
Deșertul Gobi este o regiune mare deșertică din Asia de Est, și este al șaselea deșert ca mărime din lume.
Deșertul Gobi se extinde prin deșertificare, cel mai rapid la marginea de sud în China, cu 3.600 km2 de pășuni depășiți în fiecare an.
Furtunile de praf au crescut ca frecvență între 1996 și 2016, provocând daune suplimentare economiei agricole a Chinei. Cu toate acestea, în unele zone deșertificarea a fost încetinită sau inversată.
Granițele de nord și de est dintre deșert și pășuni se schimbă constant. Acest lucru se datorează în mare parte condițiilor climatice dinainte de sezonul de vegetație, care influențează rata de evapotranspirație și creșterea ulterioară a plantelor.
China a încercat diverse planuri de încetinire a expansiunii deșertului, care au avut un oarecare succes.
Programul Forest Shelter Three-North (sau „Marele Zid Verde”) a fost un proiect guvernamental chinez de plantare a copacilor, început în 1978 și urmat să continue până în 2050.
Scopul programului este de a inversa deșertificarea prin plantarea de aspen și alte specii cu creștere rapidă, copaci pe aproximativ 36,5 milioane de hectare în aproximativ 551 de județe din 12 provincii din nordul Chinei.
Foto facebook
Cunoaşte Lumea --> Prima pagină
Adauga un comentariu