Cunoaste lumea

Noutăți

Catedrala Chester din Anglia (Foto)

  •  
  •  
  •  

Orașul Chester a fost o importantă fortăreață romană. Este posibil să fi existat o bazilică creștină pe locul actualei catedrale în epoca romană târzie.

Legenda spune că bazilica a fost dedicată Sfântului Pavel și Sfântului Petru.

În timpul Evului Mediu timpuriu, Barloc din Norbury, un sfânt celtic catolic și pustnic, a fost venerat la Catedrala Chester cu o sărbătoare pe 10 septembrie.

El este cunoscut istoriei în principal prin hagiografia Manuscrisului Secgan.

În 907, Chester a fost fortificată împotriva amenințării vikingilor și, la scurt timp după aceea, a fost fondată sau refondată, iar rămășițele lui Werburgh au fost transferate acolo de la Hanbury, probabil de către Æthelflæd, Doamna Mercienilor.

Construcția, așa cum era atunci, a fost restaurată în 1057 de Leofric, conte de Mercia și Lady Godiva.

Această biserică a fost dărâmată în jurul anului 1090, cu canoanele seculare evacuate și nu a mai rămas nicio urmă cunoscută a ei.

În 1093, o abație benedictină a fost înființată pe acel loc de către Hugh Lupus, conte de Chester, cu asistența Sfântului Anselm și a altor călugări din Bec în Normandia.

Cele mai vechi părți supraviețuitoare ale structurii datează din acel moment. În 1538, în timpul desființării mănăstirilor, mănăstirea a fost desființată și altarul Sfântului Werburgh a fost profanat.

În 1541, mănăstirea St. Werburgh a devenit o catedrală a Bisericii Angliei, din ordinul lui Henric al VIII-lea.

În același timp, s-a schimbat dedicația lui Hristos și a Sfintei Fecioare. Ultimul stareț al Abației St Werburgh, Thomas Clarke, a devenit primul decan al noii catedrale.

Deși s-au descoperit puține urme din biserica din secolul al X-lea, cu excepția posibilului zid săses găsit în timpul unei săpături a naosului din 1997, există multe dovezi ale mănăstirii din 1093.

Această lucrare în stil normand poate fi văzută în turnul de nord-vest, transeptul de nord și în părțile rămase ale clădirilor monahale.

Biserica abației, începând cu Capela Doamnei de la capătul estic, a fost reconstruită pe scară largă în stil gotic în secolele al XIII-lea și al XIV-lea.

La momentul desființării mănăstirilor tocmai fuseseră construite în stil perpendicular mănăstirea, turnul central, un nou transept sudic, fereastra mare de vest și un nou pridvor de intrare spre sud, iar turnul de sud-vest al fațadei. fusese începută.

Frontul de vest a primit o intrare stil Tudor, dar turnul nu a fost niciodată finalizat.

În 1636, spațiul de sub turnul de sud-vest a devenit curtea consistoriului episcopal. A fost mobilat ca atare la acel moment și este acum o supraviețuire unică în Anglia, auzind ultimul său caz, cel al unei tentative de sinucidere a unui preot, în anii 1930.

Până în 1881, transeptul de sud, care este neobișnuit de mare, și-a asumat o funcție separată ca entitate ecleziastică independentă: biserica parohială Sf. Oswald.

Aspectul actual omogen pe care îl prezintă catedrala din multe unghiuri exterioare este în mare parte opera restauratorilor victoriani, în special a lui George Gilbert Scott.

În 1922, Memorialul de Război din Chester a fost instalat în incinta catedralei și dedicat soldaților căzuți din Primul Război Mondial și ulterior celui de-Al Doilea Război Mondial.

În 1973-1975, pe terenul catedralei a fost ridicată o clopotniță detașată, Turnul Addleshaw, proiectat de George Pace.

În 2005, o nouă școală a fost adăugată la catedrală. În anii 2000, biblioteca catedralei a fost renovată și mutată.

A fost redeschisă oficial în septembrie 2007. Catedrala și fostele clădiri monahale au fost desemnate clădiri protejate de gradul I la 28 iulie 1955.

În octombrie 2021, poarta de intrare a mănăstirii a fost unul dintre cele 142 de locații din Anglia care au primit o parte din cei 35 de milioane de lire sterline din Fondul guvernamental de recuperare a culturii.

Foto domeniu public


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii