Culorile planetei Mercur (Foto)

Anticii îl cunoșteau planeta Mercur sub diferite nume, în funcție de faptul că era o stea de seară sau de dimineață.
În jurul anului 350 î.Hr., grecii antici și-au dat seama că cele două stele erau una. Ei cunoșteau planeta ca Stilbōn, care înseamnă „sclipire”, și Hermēs, pentru mișcarea ei trecătoare, un nume care este păstrat în greaca modernă.
Romanii au numit planeta după zeul mesager roman cu picioare rapide, Mercur (în latină Mercurius), pe care l-au echivalat cu grecul Hermes, deoarece se mișcă pe cer mai repede decât orice altă planetă.
Simbolul astronomic pentru Mercur este o versiune stilizată a caduceului lui Hermes; o cruce creștină a fost adăugată în secolul al XVI-lea: ☿
Potrivit NASA, Mercur nu este o planetă potrivită pentru viața asemănătoare Pământului. Are o exosferă de frontieră în loc de o atmosferă stratificată, temperaturi extreme și radiații solare ridicate.
Este puțin probabil ca vreo ființă vie să reziste acestor condiții. Este posibil totuși ca unele părți ale subsolului lui Mercur să fi fost locuibile și poate că forme de viață, deși probabil microorganisme primitive, ar fi existat pe planetă.
Agenția Spațială Europeană și Agenția Spațială Japoneză au dezvoltat și lansat o misiune comună numită BepiColombo, care va orbita Mercur cu două sonde: una pentru a cartografi planeta și cealaltă pentru a studia magnetosfera acesteia.
Lansată pe 20 octombrie 2018, BepiColombo este de așteptată să ajungă la Mercur în 2025.
Va elibera o sondă magnetometru pe o orbită eliptică, apoi rachete chimice vor trage pentru a depune sonda mapper pe o orbită circulară.
Ambele sonde vor funcționa timp de un an terestru. Sonda de cartografiere poartă o serie de spectrometre similare cu cele de pe MESSENGER și va studia planeta la multe lungimi de undă diferite, inclusiv infraroșu, ultraviolete, raze X și raze gamma.
BepiColombo a efectuat primul dintre cele șase zboruri planificate pentru Mercur pe 1 octombrie 2021.
Foto domeniu public
Cunoaşte Lumea --> Prima pagină
Adauga un comentariu