Un biofilm capabil să producă electricitate continuă din transpirație

Cercetătorii de la Universitatea din Massachusetts Amherst au anunțat recent că și-au dat seama cum să creeze un biofilm care recoltează energie prin evaporarea transpirației și o transformă în electricitate.
Acest biofilm, care a fost anunțat în Nature Communications, are potențialul de a revoluționa lumea electronicelor portabile, alimentând totul, de la senzori medicali personali la electronice personale.
Acest lucru se datorează faptului că acest biofilm – o foaie subțire de celule bacteriene de aproximativ grosimea unei foi de hârtie – este produs în mod natural de o versiune proiectată a bacteriei Geobacter sulfurreducens.
Se știe că G. sulfurreducens produce energie electrică și a fost folosită anterior în „bateriile microbiene” pentru alimentarea dispozitivelor electrice.
Dar astfel de baterii necesită ca G. sulfurreducens să fie îngrijite corespunzător și hrănite cu o dietă constantă.
Prin contrast, acest nou biofilm, care poate furniza la fel de multă, dacă nu mai multă energie decât o baterie de dimensiuni comparabile, funcționează și funcționează continuu, deoarece nu trebuie hrănit.
Această cercetare a fost susținută de Institutul pentru Științe Aplicate ale Vieții (IALS) de la UMass Amherst, care combină expertiza profundă și interdisciplinară din 29 de departamente pentru a traduce cercetarea fundamentală în inovații care beneficiază de sănătatea umană și bunăstarea sa.
Material furnizat de Universitatea din Massachusetts Amherst.
Foto burst shopify Sarah Pflug
Cunoaşte Lumea --> Prima pagină
Adauga un comentariu