Cetatea antică Belogradcik din Bulgaria (Foto)

Cetatea inițială a fost construită în perioada în care regiunea făcea parte din Imperiul Roman.
Formațiunile stâncoase din zonă au servit drept protecție naturală, deoarece zidurile fortificate erau practic construite doar din nord-vest și sud-est, curtea fiind înconjurată de stânci de până la 70 m înălțime de celelalte părți.
Inițial, Cetatea Belogradcik a servit pentru supraveghere și nu strict pentru apărare.
Țarul bulgar Vidin Ivan Stratsimir a extins vechea cetate în secolul al XIV-lea, construind garnizoane fortificate în fața masivelor stâncoase existente.
În timpul stăpânirii lui Stratsimir, Cetatea Belogradcik a devenit una dintre cele mai importante fortărețe din regiune, a doua după cetatea Vidin, capitala țarului, Baba Vida.
În timpul cuceririi otomane a Bulgariei, cetatea a fost capturată de otomani în 1396. Aceștia au fost nevoiți să extindă în continuare fortăreața din cauza intensificării activității hajduk și insurecționiste din regiune.
Modificări considerabile la cetate au fost făcute la începutul secolului al XIX-lea.
Aceste schimbări au fost tipice pentru arhitectura castelului otoman a perioadei, fiind efectuată o reorganizare completă, precum și o extindere suplimentară.
Elemente tipice europene au fost adăugate la Cetatea Belogradchik datorită inginerilor francezi și italieni care au participat la extindere.
Cetatea a fost folosită ultima dată în timpul războiului sârbo-bulgar din 1885.
Foto domeniu public
Cunoaşte Lumea --> Prima pagină
Adauga un comentariu