Cunoaste lumea

Noutăți

Povești din spatele Casei Dior

  •  
  •  
  •  

Casa Dior a fost înființată la 16 decembrie 1946 în Paris. Cu toate acestea, actuala corporație Dior sărbătorește „1947” drept anul de deschidere.

Dior a fost susținut financiar de bogatul om de afaceri Marcel Boussac. Boussac l-a invitat inițial pe Chritian Dior să proiecteze pentru Philippe et Gaston, dar Dior a refuzat, dorind să-și facă un nou început sub propriul său nume, mai degrabă decât să reînvie o marcă veche.

Noua casă de couture a devenit parte dintr-o „afacere de textile integrată vertical” deja operată de Boussac. Capitalul său era de 6 milioane franci și forța de muncă de 80 de angajați.

Referințele disponibile se contrazic dacă Christian Dior Parfums a fost înființat în 1947 sau 1948. Corporația Dior însăși listează fondarea Christian Dior Parfums în 1947, odată cu lansarea primului său parfum, Miss Dior.

Dior a revoluționat industria parfumeriei prin lansarea parfumului foarte popular Miss Dior, care a fost numit după Catherine Dior (sora lui Christian Dior).

Christian Dior Ltd deținea 25%, managerul parfumurilor Coty deținea 35%, iar Boussac deținea 40% din afacerea cu parfumuri, condusă de Serge Heftler Louiche. Pierre Cardin a fost numit șef al atelierului Dior din 1947 până în 1950.

În 1948, a fost înființată o sucursală Christian Dior Parfums în New York – aceasta ar putea fi cauza problemei datei înființării.

Corporația modernă Dior observă, de asemenea, că „o casă de prêt-à-porter de lux este înființată în New York, prima de acest gen”, în 1948.

În 1949, parfumul „Diorama” este lansat și până în 1949, doar linia New Look a realizat un profit de 12,7 milioane franci.

Dior a creat parteneriate puternice cu celebrități de la Hollywood și influenți ai rețelelor sociale, lucrând îndeaproape cu acești indivizi pentru a ajunge la mai multe categorii demografice și pentru a-și restabili identitatea ca brand nou, modern, în ciuda faptului că există de ceva vreme.

Acest lucru a permis mărcii să prezinte o imagine mai populistă și să atragă un public mai larg. Brandul a lucrat și a îmbrăcat personalități în stil contemporan precum Jennifer Lawrence și Lupita Nyong’o.

Dior a implementat eficient social media în strategia lor de comunicare de marketing, în care imaginile și videoclipurile din campanii sunt distribuite atât pe profilul oficial Dior, cât și pe paginile de socializare ale ambasadorilor celebrităților.

Un exemplu al acestui succes este văzut în campania Secret Garden cu Rihanna. În această campanie, Rihanna este văzută dansând pe un cântec de pe albumul ei (Only If For a Night) printr-o sală de oglinzi.

Fiind asociată cu melodia Rihannei, compania a creat un sentiment de asociere cu marca ei, ceea ce a fost benefic pentru companie, deoarece a fost clasată drept cea mai comercială celebritate în 2016.

În ciuda faptului că acoperirea nu este complet potrivită pentru publicul țintă Dior, colaborarea cu oameni precum Rihanna permite companiei să interacționeze cu o mai mare piață, deoarece urmărirea Rihannei pe rețelele sociale este de patru ori mai mare decât cea a casei de modă.

Foto domeniu public


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii