Cunoaste lumea

Noutăți

Hallstatt – orașul cu cea mai veche mină de sare din lume!!! (Foto)

  •  
  •  
  •  

Hallstatt se află în centrul peisajului cultural Hallstatt-Dachstein/Salzkammergut, Austria, declarat de UNESCO drept unul dintre siturile patrimoniului mondial.

În 1846, Johann Georg Ramsauer a descoperit un mare cimitir preistoric la minele Salzberg de lângă Hallstatt pe care l-a excavat în a doua jumătate a secolului al XIX-lea.

Au fost găsite aproximativ 1.300 de morminte, aproximativ 2.000 de persoane, cu femei și copii, dar puțini sugari.  Nu există un mormânt „princiar”, așa cum se găsește adesea în apropierea așezărilor mari.

În schimb, există un număr mare de morminte care variază considerabil în ceea ce privește numărul și bogăția bunurilor funerare, dar cu o proporție mare care conțin bunuri care sugerează o viață mult peste nivelul de subzistență.

Comunitatea de la Hallstatt a exploatat minele de sare din zonă, care fuseseră lucrate din când în când încă din perioada neolitică, din secolele VIII-V î.Hr.

Stilul și decorarea obiectelor funerare găsite în cimitir sunt foarte distinctive, iar artefactele realizate în acest stil sunt larg răspândite în Europa.

În mine, sarea a păstrat multe materiale organice, cum ar fi textile, lemn și piele, și multe artefacte abandonate, cum ar fi pantofi, bucăți de pânză și unelte, inclusiv rucsacuri de mineri, au supraviețuit în stare bună.

Nu există evenimente notabile înregistrate care au avut loc în Hallstatt în timpul dominației romane sau în Evul Mediu timpuriu.

În 1311, cetățenii din Hallstatt au primit drepturi de piață de la regina văduvă Elisabeta, semn că nu și-a pierdut valoarea economică.

Astăzi, în afară de producția de sare, care din 1595 a fost transportată pe 40 de kilometri de la Hallstatt la Ebensee printr-o conductă, turismul joacă un factor major în viața economică a orașului.

Turiștilor li se spune că Hallstatt este locul „cea mai veche conductă din lume”, care a fost construită acum 400 de ani din 13.000 de copaci scobiți.

Există atât de puțin spațiu pentru cimitire, încât la fiecare zece ani oasele erau exhumate și scoase într-un osuar, pentru a face loc pentru noi înmormântări. La capela locală este expusă o colecție de cranii bogat decorate, cu numele defunctului, profesia, data morții înscrise pe ele.

Mina din Hallstatt este cea mai veche mină de sare din lume.

Salina Hallstatt cuprinde 21 de niveluri și câteva puțuri mai mici, variind de la 514 m deasupra nivelului mării până la o altitudine de aproximativ 1267 m.

Foto domeniu public


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii