Lacul cu pete din Canada

Cunoscut inițial de Primele Națiuni din Valea Okanagan, Canada, sub numele de Kliluk, Spotted Lake / Lacul cu pete a fost timp de secole și rămâne venerat ca un loc sacru despre care se crede că oferă ape terapeutice.
În timpul Primului Război Mondial, mineralele din Lacul cu pete au fost folosite la fabricarea muniției.
Ulterior, zona a intrat sub controlul familiei Ernest Smith pentru un termen de aproximativ 40 de ani. În 1979, Smith a încercat să creeze un spa pe malul lacului.
Organizația Primele Națiuni au răspuns cu un efort de a cumpăra lacul, apoi, în octombrie 2001, au încheiat o înțelegere prin cumpărarea a 22 de hectare de teren pentru un total de 720.000 de dolari și au contribuit cu aproximativ 20% din cost. Departamentul de Afaceri a Indienilor Băștinași a plătit restul.
Lacul cu pete este bogat concentrat cu diverse minerale. Conține depozite dense de sulfat de magneziu, sulfat de calciu și de sodiu. De asemenea, conține concentrații mari de alte opt minerale și cantități mai mici de argint și titan.
Cea mai mare parte a apei din lac se evaporă în timpul verii, dezvăluind depozite minerale colorate. Pe lac apar „pete” mari și sunt colorate în funcție de compoziția minerală și cantitatea sezonieră de precipitații.
Sulfatul de magneziu, care se cristalizează vara, contribuie major la culoarea petelor. Vara, mineralele rămase în lac se întăresc pentru a forma „pasaje” naturale în jurul și între pete.
Astăzi, există un indicator pe marginea drumului care le spune vizitatorilor că lacul este o zonă culturală și ecologică sensibilă și un lac de medicină tradițională pentru oamenii Okanagan Syilx.
Lacul poate fi văzut dinafara gardului care a fost ridicat pentru a fi protejat de obligațiile de acces public. Mulți călători se opresc pentru a vedea situl.
Foto domeniu public
Cunoaşte Lumea --> Prima pagină
Adauga un comentariu