Cunoaste lumea

Noutăți

Ce flori putem mânca?

  •  
  •  
  •  

Florile de la arpagicul, praz și usturoi sunt toate delicioase în salate verzi, salate de cartofi și paste. Scoateți tulpina centrală din grupul de flori pentru a elibera buchețelele separate.

Gălbenele. Folosiți florile minuscule ale gălbenelelor – au gust de citrice.

Panseluțe. Aceste flori au o aromă de iarnă și sunt și frumoase pe prăjituri și alte deserturi.

Calendula. O floare comestibilă ușoară și prolifică, ușor de crescut din semințe. Separați petalele de centrul florii și presărați petalele în salate. Culorile variază de la galben pur la portocaliu și roșu.

Îndepărtați florile uzate și plantele vor înflori continuu de la începutul verii până la sfârșitul toamnei.

Floarea de anason. Dacă îți place anasonul, aceasta este floarea comestibilă pentru tine. Separați buchețelele și adăugați-le în preparate dulci sau sărate. Sau folosiți florile pline pentru a orna o farfurie cu brânză.

Caprifoi. Florile sunt un plus frumos la salate. Nu folosiți fructele de pădure; sunt otrăvitoare.

Fasole stacojie. Amestecați aceste flori de un roșu aprins în salate sau cu legume.

Muşeţel. Mușețelul englezesc are flori mici, asemănătoare margaretei, cu o aromă asemănătoare mărului. Dacă sunteți alergic la ambrozie, poate doriți să evitați mușețelul.

Crin. Mugurii și florile de crin de zi au un pic de gust de sparanghel. Ele pot fi folosite ca garnitură, pot fi umplute sau prăjit.

Menta. Toate florile din familia mentei sunt comestibile și au un gust plăcut.

Flori de dovleac. Folosiți-le așa cum ați face cu crinii.

Cele mai multe flori comestibile sunt cel mai bine consumate. Florile vor avea gust și vor arăta cel mai bine imediat după ce s-au deschis (au înflorit).

Există doar două lucruri importante de reținut despre florile comestibile.

În primul rând, nu orice floare este comestibilă. De fapt, unele flori pot fi otrăvitoare. Așa că rămâneți cu florile din lista de mai sus sau faceți suficiente cercetări pentru a vă asigura înainte să le folosiți în mâncare.

A doua precauție este să evitați florile care ar fi putut fi pulverizate cu insecticid, fungicid sau erbicid. Deoarece majoritatea florilor comestibile – cu excepția trandafirilor – sunt ușor de cultivat, aceasta este rareori o problemă.

Asigurați-vă că eliminați păpădia de pe listă, cu excepția cazului în care aveți un gazon organic.


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii