Cunoaste lumea

Noutăți

Instabilitatea activității creierului în timpul somnului și anesteziei stă la baza patobiologiei bolii Alzheimer

  •  
  •  
  •  

Un nou studiu de la Universitatea din Tel Aviv a scos la iveală o activitate patologică a creierului care precede cu mulți ani apariția primelor simptome ale Alzheimer: creșterea activității hipocampului în timpul anesteziei și somnului, rezultată din eșecul mecanismului care stabilizează rețeaua neuronală.

Cercetătorii cred că descoperirea acestei activități anormale în anumite stări ale creierului poate permite diagnosticarea precoce a bolii Alzheimer, conducând în cele din urmă la un tratament mai eficient al unei boli care încă nu are terapii eficiente.

Tehnologiile imagistice inovatoare dezvoltate în ultimii ani au dezvăluit că depozitele de amiloid, un semn distinctiv al patologiei bolii Alzheimer, se formează în creierul pacienților cu 10-20 de ani înainte de apariția simptomelor tipice, cum ar fi afectarea memoriei și declinul cognitiv.

Din păcate, majoritatea eforturilor de a trata boala Alzheimer prin reducerea cantității de proteine ​​beta-amiloid și agregarea acestora au eșuat.

Dacă am putea detecta boala în stadiul pre-simptomatic și am putea să o menținem într-o fază latentă timp de mulți ani, aceasta ar fi extraordinară.

Credem că identificarea unei semnături a activității aberante a creierului în stadiul pre-simptomatic al bolii Alzheimer și înțelegerea mecanismelor care stau la baza dezvoltării acesteia este cheia unui tratament eficient” spun cercetătorii.

Aceștia intenționează acum să colaboreze cu centre medicale din Israel și din întreaga lume pentru a testa dacă mecanismele descoperite pe modelele animale pot fi identificate și la pacienții cu boala Alzheimer în stadiu incipient.

În acest scop, ei propun încorporarea monitorizării EEG în procedurile chirurgicale, pentru a măsura activitatea cerebrală a pacienților sub anestezie.

Ei speră că descoperirile lor vor promova diagnosticul precoce și dezvoltarea de medicamente pentru cea mai comună formă de demență cu debut tardiv.

Material furnizat de Universitatea Tel-Aviv

Foto Cristina Gottardi burst shopify


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii