Alimente care rezistă cu anii

Există câteva produse alimentare cu proprietăți remarcabile, care se pot păstra ani de zile fără să se altereze.
Mierea este extra-durabilă, grație compoziției sale unice: săracă în apă, bogată în zahăr. În aceste condiții, bacteriile nu se pot dezvolta, iar alimentul rezistă. De asemenea, acest produs-minune conține mici particule de peroxid de hidrogen, care inhibă dezvoltarea microbilor.
Uscarea legumelor este un proces care le sporește concentrația de zahăr, ceea ce ține bacteriile la distanță. Totodată, enzimele care ar putea deteriora perisabilele legume sunt puse într-o stare de suspensie.
Dacă recipientul este închis etanș, legumele uscate pot rezista cu anii, rămânând în același timp foarte bune surse de proteine.
Cercetătorii afirmă să sosul de soia poate rezista peste trei ani. Conținutul de sare, împreună cu faptul că este un produs fermentat, alcătuiesc o combinație care sporește pe termen lung durabilitatea acestui produs.
Și oțetul, prin aciditatea ridicată care omoară bacteriile, are un termen de durabilitate aproape nelimitat.
De asemenea, s-a demonstrat faptul că orezul alb a putut fi consumat în foarte bune condiții după ce a fost păstrat și 30 de ani în conserve metalice. Cheia menținerii acestei legume în bune condiții pe perioadă îndelungată este temperatura de 3 grade Celsius și în lipsa oxigenului.
Oricât ar părea de surprinzător, și ciocolata neagră poate fi păstrată ani de zile, dacă stă la o temperatură constantă și mai scăzută.
Cunoaşte Lumea --> Prima pagină
Adauga un comentariu