Cunoaste lumea

Noutăți

Sfaturi pentru un stil de viață sănătos – partea 1

  •  
  •  
  •  

  1. Mănâncă o varietate largă de alimente

Pentru o sănătate bună, avem nevoie de peste 40 de nutrienți diferiți și niciun aliment nu îi poate furniza pe toți. Nu este vorba despre o singură masă, este vorba despre o alegere alimentară echilibrată în timp, care va face diferența!

Un prânz bogat în grăsimi ar putea fi urmat de o cină cu conținut scăzut de grăsimi. După o porție mare de carne la cină, poate că peștele ar trebui să fie alegerea a doua zi.

  1. Bazează dieta pe o mulțime de alimente bogate în carbohidrați

Aproximativ jumătate din caloriile din dieta noastră ar trebui să provină din alimente bogate în carbohidrați, cum ar fi cerealele, orezul, pastele, cartofii și pâinea. Este o idee bună să includeți cel puțin unul dintre acestea la fiecare masă.

Alimentele integrale, cum ar fi pâinea integrală, pastele și cerealele, ne vor crește aportul de fibre.

  1. Înlocuiți grăsimile saturate cu grăsimi nesaturate

Grăsimile sunt importante pentru sănătatea și buna funcționare a organismului. Cu toate acestea, prea multă cantitate ne poate afecta negativ greutatea și sănătatea cardiovasculară. Diferite tipuri de grăsimi au efecte diferite asupra sănătății, iar unele dintre aceste sfaturi ne pot ajuta să menținem echilibrul correct.

Ar trebui să limităm consumul de grăsimi totale și saturate (deseori provenite din alimente de origine animală), și să evităm complet grăsimile trans; citirea etichetelor ajută la identificarea surselor.

Consumul de pește de 2-3 ori pe săptămână, cu cel puțin o porție de pește gras, va contribui la aportul corect de grăsimi nesaturate. Când gătim, ar trebui să fierbem sau să coacem, mai degrabă decât să prăjim, să scoatem partea grasă a cărnii, să folosim uleiuri vegetale.

  1. Să ne bucurăm de multe fructe și legume

Fructele și legumele sunt printre cele mai importante alimente pentru a ne oferi suficiente vitamine, minerale și fibre. Ar trebui să încercăm să mâncăm cel puțin 5 porții pe zi.

De exemplu, un pahar de suc proaspăt de fructe la micul dejun, poate un măr și o bucată de pepene verde ca gustări și o porție bună de legume diferite la fiecare masă.

  1. Reducerea aportului de sare și zahăr

Un aport ridicat de sare poate duce la hipertensiune arterială și poate crește riscul de boli cardiovasculare. Există diferite moduri de a reduce sarea în dietă.

La cumpărături, am putea alege produse cu conținut mai scăzut de sodiu. La gătit, sarea poate fi înlocuită cu condimente, mărind varietatea aromelor și gusturilor.

Când mâncăm, ajută să nu avem sare la masă, sau cel puțin să nu adăugăm sare înainte de a gusta.

Zahărul oferă dulceață și un gust atractiv, dar alimentele și băuturile dulci sunt bogate în energie și sunt cel mai bine savurate cu moderație, ca un răsfăț ocazional. Am putea folosi fructe în schimb, chiar și pentru a ne îndulci alimentele și băuturile.

Foto Farah burst shopify


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii