Cunoaste lumea

Noutăți

Istoria interzisă a originii omenirii…

  •  
  •  
  •  

Textele sumeriene antice se referă la Anunnaki ca fiind „cei care au coborât din cer”, o rasă puternică de ființe extraterestre care au proiectat omenirea cu sute de mii de ani în urmă.

Anunnaki, sau „cei care au coborât din cer”, au fost zeii primari ai vechilor sumerieni, akkadieni, asirieni și babilonieni, care trăiau în Mesopotamia, care este acum Iran și Irak.

Enki este zeul sumerian al apei, cunoașterii, răutății, meșteșugurilor și creației  și unul dintre Anunnaki. Mai târziu a fost cunoscut sub numele de Ea sau Ae în religia akkadiană (asirio-babiloniană) și este identificat de unii cărturari cu Ia în religia canaanită.

Numele a fost redat Aos în sursele grecești (de exemplu, Damascius).

El a fost inițial zeul patron al orașului Eridu, dar mai târziu influența cultului său s-a răspândit în toată Mesopotamia și la canaaniți, hitiți și huriți. El a fost asociat cu banda sudica de constelații numite stele din Ea, dar și cu constelația AŠ-IKU, Câmpul (Pătratul lui Pegas).

Începând cu cel de-al doilea mileniu î.Hr., el a fost uneori menționat în scris prin ideograma numerică pentru „40”, denumit uneori „numărul său sacru”.

Planeta Mercur, asociată cu babilonianul Nabu (fiul lui Marduk) a fost, în timpurile sumeriene, identificată cu Enki.

Enlil,  cunoscut mai târziu sub numele de Elil, este un zeu antic mesopotamien asociat cu vântul, aerul, pământul și furtunile.

El este atestat pentru prima dată ca zeitatea principală a panteonului sumerian, dar mai târziu a fost adorat de akkadieni, babilonieni, asirieni și hurriani.

Centrul principal de cult al lui Enlil a fost templul Ekur din orașul Nippur, despre care se credea că ar fi fost construit de Enlil însuși și era considerat „coarda de ancorare” a cerului și a pământului.

El este uneori menționat în textele sumeriene și ca Nunamnir. Potrivit unui imn sumerian, Enlil însuși era atât de sfânt încât nici măcar ceilalți zei nu l-au putut privi. Enlil a devenit proeminent în timpul secolului douăzeci și patru î.Hr. odată cu ascensiunea Nippurului.

Enlil joacă un rol vital în mitul creației sumerian; el separă An (cerul) de Ki (pământul), făcând astfel lumea locuibilă pentru oameni.

În mitul potopului sumerian, Enlil îl răsplătește pe Ziusudra cu nemurirea pentru că a supraviețuit potopului și, în mitul potopului babilonian, Enlil este însuși cauza potopului, care a trimis potopul să extermine rasa umană, care a făcut prea mult. Enlil a fost considerat inventatorul mattockului și patronul agriculturii.

Bazat pe poemul babilonian Enuma Elish, scris pe tăblițe de lut cuneiforme din biblioteca regelui asirian Asurbanipal din Ninive, Zecharia Sitchin, expert în limbi antice, începe o reinterpretare a mitului creației Pământului, care are asemănări curioase cu Geneza biblică.

Prin urmare, termenul ebraic Adam nu se referă la un singur om, ci mai degrabă la primul grup de oameni numiti Adamiți sau „cei care sunt de pe pământ”.

Potrivit lui Sitchin, scrierile antice sugerează că acești „zei” au ghidat dezvoltarea civilizației sumeriene și că monarhia umană a fost formată pentru a servi drept legătură între omenire și anunnaki.

Civilizația Anunnaki a decis apoi să abandoneze planeta și să-i lase pe toți locuitorii săi potopului.

Totuși, Enki, convins că cea mai recentă creație a sa a fost prea perfectă și unică, a decis să ajute și să salveze oamenii, dându-i instrucțiuni lui Atrahasis să construiască o arcă masivă într-o poveste foarte asemănătoare cu cea a lui din Noe din Biblie.

Foto wikipedia


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii