Prăjitura de Crăciun pe meridianele lumii

În Statele Unite, unii oameni oferă cadou prăjituri cu fructe în perioada Crăciunului, dar nu se numesc prăjituri de Crăciun.
În Canada, totuși, același desert este numit în schimb „tort de Crăciun”, cel puțin în rândul majorității vorbitoare de limba engleză.
În India, prăjiturile de Crăciun sunt în mod tradițional un tort cu fructe cu multe variante. Tortul Allahabadi este renumit pentru gustul și textura bogată. Multe brutării creștine mai mici și tradiționale adaugă alcool, de obicei rom, în tort.
În Sri Lanka, prăjiturile de Crăciun folosesc melasă în loc de zahăr și includ condimente precum nucșoară, scorțișoară și piper negru.
În Japonia, prăjitura de Crăciun este mâncată în mod tradițional în Ajunul Crăciunului. Tortul este pur și simplu un pandișpan, glazurat cu frișcă, adesea decorat cu căpșuni și, de obicei, acoperit cu ciocolată sau alte fructe de sezon și un decor cu Moș Crăciun.
Prăjiturile de Crăciun din acest stil au fost lansate inițial de Fujiya și au fost popularizate atunci când au început vânzările la Ginza, districtul comercial central din Tokyo.
Aceasta a fost în perioada în care Japonia trecea prin valuri masive de occidentalizare, în special din partea clasei superioare de elită. Membrii clasei superioare, care aveau o înclinație puternică pentru culturile occidentale în general, se bucurau de deserturile în stil occidental ca o delicatesă.
Astfel, fiind un desert în stil occidental, prăjiturile de Crăciun au fost asociate cu ideea de modernitate și statut social occidental.
Prin urmare, a fost un succes major atunci când prăjiturile de Crăciun au fost comercializate și au devenit mai accesibile publicului larg.
Diferite forme și stiluri de prăjituri de Crăciun sunt lansate în nenumăratele magazine de cofetărie din țară; prăjiturile nu mai sunt legate de forma tradițională de prăjituri albe rotunde, cu căpșuni și Moș Crăciun deasupra.
Torturile de Crăciun de astăzi sunt simbolizate ca un ritual al sărbătoririi Crăciunului; în special, actul de a împărți tortul cu familia sau prietenii.
În Filipine, prăjiturile de Crăciun sunt prăjituri galbene și bogate, cu nuci macerate sau prăjituri cu fructe de modă britanică. Ambele sunt inmuiate în cantități abundente de rachiu sau rom amestecate cu un sirop simplu de zahăr de palmier și apă.
În mod tradițional, se adaugă mosc de zibetă, dar apa de trandafiri sau apa de flori de portocal este mai comună acum, deoarece moscul de zibetă a devenit foarte scump.
Aceste prăjituri încărcate cu lichior pot rămâne, de obicei, proaspete multe luni, cu condiția să fie manipulate corespunzător.
În Cipru, tortul de Crăciun seamănă mult cu cel din Marea Britanie și este servit în ziua de Crăciun. Este primul fel de mâncare pe care localnicii îl oferă oaspeților lor.
În Germania, Stollen, o prăjitură cu fructe tradițională germană, este populară. În timpul sezonului de Crăciun, se mai numește și Weihnachtsstollen sau Christstollen.
În Italia, Panettone, o pâine dulce cu aluat, cu o formă distinctă de cupolă, este consumată în mod tradițional de Crăciun. Conține stafide și citrice confiate și se prepară cu meticulozitate timp de câteva zile. Pandoro este un produs tipic veronez.
În mod tradițional, are forma unui tronc cu o secțiune de stea cu opt colțuri. „Pandolce Genovese” este și un celebru tort de Crăciun.
Numele „Genovese” se referă la orașul său de origine, Genova. Este asemănător cu o prăjitură de fructe britanică, dar mai puțin înaltă și mai sfărâmicioasă.
În Franța, Belgia, Elveția, Canada franceză, Luxemburg și Liban, un Bûche de Noël (tortul în formă de buștean de lemn) este prăjitura tradițională de Crăciun.
Sunt prăjituri ușoare, acoperite cu un strat de cremă de unt, aromate cu ciocolată, cafea, Grand Marnier… Apoi rulate, acoperite cu un alt strat de cremă de unt care se strecoară și se stropește cu zahăr pudră pentru a simula un buștean de lemn acoperit cu zăpadă.
Torturile buștean de lemn sunt deseori ornate cu zahăr sau decorațiuni din plastic cu tematică de Crăciun (bradul de Crăciun, Moș Crăciun, Ren, frunze).
Originile sale provin din bușteanul mare de lemn numit Yule Log care a fost ars în vatră timp de câteva zile în perioada Crăciunului încă din Evul Mediu în toată Europa. Un patiser francez l-a reprezentat sub formă de desert în secolul al XIX-lea.
Foto wikipedia
Cunoaşte Lumea --> Prima pagină
Adauga un comentariu