Cunoaste lumea

Noutăți

Eggnog – băutura sărbătorilor de iarnă

  •  
  •  
  •  

În Marea Britanie, băutura a fost inițial populară în rândul aristocrației.

Laptele, ouăle și sherry-ul erau alimente ale celor bogați, așa că eggnog-ul era adesea folosit cu pâine prăjită pentru prosperitate și sănătate.

Cei care își permiteau lapte și ouă și băuturi spirtoase costisitoare amestecau eggnog cu coniac, vin de Madeira sau sherry pentru a face o băutură asemănătoare cu alcoolul modern.

Băutura a traversat Atlanticul către coloniile britanice în timpul secolului al XVIII-lea. Deoarece coniacul și vinul erau taxate puternic, romul din comerțul triunghiular cu Caraibe a fost un înlocuitor rentabil.

Lichiorul ieftin, împreună cu produsele agricole și lactate din belșug disponibile coloniștilor, au ajutat băutura să devină foarte populară în America.

Când aprovizionarea cu rom către Statele Unite recent fondate a fost redusă ca o consecință a Războiului american de independență, americanii au apelat la whisky-ul autohton și, în cele din urmă, în special la bourbon, ca înlocuitor.

În locurile din coloniile americane, unde chiar și bourbonul era prea scump, băuturi spirtoase de casă au fost adăugate în eggnog.

Eggnoga fost legat de sărbători” când a fost adoptat în Statele Unite în anii 1700. Eggnog „pare să fi fost popular pe ambele maluri ale Atlanticului” în secolul al XVIII-lea.

Documentele arată că primul președinte al SUA, George Washington, „a servit vizitatorilor o băutură cu ouă”, care includea „whisky de secară, rom și sherry”.

Rețeta președintelui prevedea o varietate de băuturi alcoolice împreună cu lactate și ingrediente din ou: „1 litru de smântână, un litru de lapte, o duzină de linguri de zahăr, o halbă de brandy, 1/2 litru de whisky de secară, 1/2 litru de rom Jamaica și 1/4 de litru de sherry”.

Rețeta le cere bucătărilor „să amestece mai întâi lichiorul, apoi să separe gălbenușurile și albușurile de ouă, să adauge zahărul în gălbenușurile bătute, să amestece bine. Adaugă laptele și smântâna, batând încet. Lăsați la loc răcoros câteva zile. Gustați des.

Isaac Weld Junior, în cartea sa Travels Through the States of North America and the Provinces of Upper and Lower Canada, în anii 1795, 1796 și 1797 (publicată în 1800) a scris: „Călătorii americani, înainte de a-și continua călătoria, au luat câte o cină copioasă, după obicei, cu eggnog, un amestec compus din lapte, ouă, rom și zahăr amestecate împreună”.

Un articol de jurnal științific din 1892 propune folosirea eggnog-ului pentru a trata „grippe”, cunoscută în mod obișnuit ca „gripa”, împreună cu clorură de amoniu pentru a trata tusea și chinină pentru a vindeca boala.

În sudul Americii, eggnog-ul este făcut cu bourbon. Eggnog este numit „coquito” în Puerto Rico, unde rom și suc proaspăt de nucă de cocos sau lapte de cocos sunt folosite în prepararea lui.

Eggnog-ul mexican, cunoscut și sub numele de „rompope”, a fost dezvoltat în Santa Clara. Se deosebește de salubrul obișnuit prin utilizarea de scorțișoară mexicană și rom sau alcool de cereale.

În Peru, se numește „biblia con pisco” și este făcut cu un coniac de tescovină peruan numit pisco.

Eggnog-ul german, numit „biersuppe”, este făcut cu bere. „Eierpunsch” este o versiune germană a eggnog-ului făcut cu vin alb, ouă, zahăr, cuișoare, ceai, suc de lămâie sau lime și scorțișoară.

O altă rețetă care datează din 1904 presupune ouă, suc de lămâie, zahăr, vin alb, apă și rom. În Islanda „este servit fierbinte ca desert”.

Foto wikipedia


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii