Expediția Vocea Oceanelor

Proiectul Vocea Oceanelor este o mișcare mondială de combatere a poluării cu plastic din oceane, care include o expediție nautică condusă de Familia Schurmann.
Cu sprijinul global al Programului ONU pentru mediu (UNEP), se va naviga în căutarea de soluții inovatoare, astfel încât toată lumea să poată veni la bord cu acțiuni de transformare.
Poluarea cu plastic va fi complet documentată. Cu datele colectate, se vor identifica, de asemenea, posibile soluții la poluarea marină. Se dorește mobilizarea autorităților, a sectorului privat și educarea societății pentru a păstra oceanele, a inspira inovația și a curăța plasticul de pe mări.
Expediția este, de asemenea, o platformă care trebuie oferită oamenilor de știință, cercetătorilor și ONG-urilor. Sunt oaspeții expediției cei care se îmbarcă cu familia Schurmann și efectuează cercetări la fața locului pe mări și insule, aflăm de pe pagina facebook a expediției.
Una dintre adevăratele vedete ale expediției este ambarcațiunea Kat Sailboat. A fost construită în 2013 și numită după Kat Schurmann.
Aceste nave cu lungimea de 80 de picioare – 24,3mt și lățimea de 6,37mt au fost construite în Brazilia. Kat are șase cabine, două saloane, o bucătărie și trei băi.
Totuși, printre cele mai mari diferențiale, se bazează pe inovațiile sale tehnologice, pe lângă soluțiile durabile. Kat utilizează o chilă retractabilă hidraulică ce permite navei să mențină 2,2 sau 5,2 metri adâncime.
Acest lucru permite velierului să aibă mobilitate chiar și la reflux, în plus față de accesul la canale și alte zone cu un tiraj redus. De asemenea, are trei surse de energie diferite: vânt, apă și energie solară curată, care generează de la 75% la 100% din consumul propriu.
În plus, dispune de baterii cu litiu, generatoare cu consum redus și un sistem de tratare a apelor uzate cu lumină ultravioletă în faza finală, care readuce apă curată practic la vedere.
Toată producția de gunoi a velierului este tratată corespunzător. Deșeurile organice sunt trimise la un compostor și există un compactor pentru materialele reciclabile care reduce volumul de deșeuri cu 80%.
Foto facebook
Cunoaşte Lumea --> Prima pagină
Adauga un comentariu