Noi sisteme de interfață creier-computer

Interfețele creier-computer (BCI) sunt aparate de asistență emergente care pot ajuta într-o zi persoanele cu leziuni ale creierului sau ale coloanei vertebrale să se miște sau să comunice.
Sistemele BCI depind de senzori implantabili care înregistrează semnale electrice în creier și folosesc acele semnale pentru a conduce dispozitive externe, cum ar fi calculatoare sau proteze robotizate.
Majoritatea sistemelor BCI actuale utilizează unul sau doi senzori pentru a preleva până la câteva sute de neuroni, dar neurologii sunt interesați de sisteme care sunt capabile să adune date din grupuri mult mai mari de celule ale creierului.
Scopul acestui nou studiu a fost de a demonstra că sistemul poate înregistra semnale neuronale de la un creier viu – în acest caz, creierul unui rozător.
Echipa a plasat 48 de neurograine pe cortexul cerebral al animalului, stratul exterior al creierului și a înregistrat cu succes semnale neuronale caracteristice asociate cu activitatea cerebrală spontană.
„A fost un efort provocator, deoarece sistemul solicită transferul simultan de energie fără fir și rețeaua la viteza mega-bit pe secundă, iar acest lucru trebuie realizat în condiții de siliciu extrem de strânse și constrângeri de putere”, a declarat Vincent Leung, profesor asociat la Departamentul de Inginerie Electrică și Calculatoare de la Baylor.
„Echipa noastră a împins plicul pentru implanturile neuronale distribuite.”
Există mult mai mult de lucru pentru a face acest sistem complet o realitate, dar cercetătorii au spus că acest studiu reprezintă un pas cheie în această direcție.
Material furnizat de Universitatea Brown, preluat de Science Daily
Foto Shopify Partners, free photo
Cunoaşte Lumea --> Prima pagină
Adauga un comentariu